back to top
vasárnap, június 23, 2024

Megkezdte a tesztelést a Porsche LMDh autója is

Dátum:

Megosztás:

Miután nyilvánosságra került a videó az autó pályára gurulásáról, több adat is kiderült a Porsche LMDh autójáról.

- Reklám -

A stuttgarti márka weissachi tesztpályáján került sor az akcióra, mely során Frederic Makowiecki teljesített pár kört.

- Reklám -

Thomas Laudenbach, a Porsche Motorsport elnöke elárulta, az a cél, hogy az év végéig már működőképessé szeretnék tenni aza autót.

Különböző alkatrészek később érkeztek meg a vártnál, emiatt kicsit megkésve került sor az első tesztre. A kanadai Multimatic Motorsport által fejlesztett gépet az következő 7-10 napban Weissachban futtatják majd.

- Reklám -

Utána – még január vége előtt – egy „igazi” versenypályára költözik majd a fejlesztés. Bár még nem ültek autóba, a folyamatot a Penske két LMP2-es pilótája, Felipe Nasr és Dane Cameron felügyeli majd.

Mind a WEC, mind az IMSA mezőnyében az amerikai csapat üzemelteti majd az autókat, de a tengerentúlon a szervezési nehézségek miatt nem fognak előzetes bejáratásokat tartani.

Makowiecki így nyilatkozott a menetet követően a Porsche Twitter oldalának:

„Nagyon pozitív kigurulás volt: megtettünk pár kört, és bebizonyítottuk, az autó tényleg úgy működik, ahogy vártuk.”

„Most van egy kezdőpontunk, amitől kiindulhatunk. Az első gondolatom azokat illette, akik hónapok munkáját ölték bele abba, hogy itt tartsunk. Elérzékenyültem, hogy őket képviselhetem.”

Mivel az autó sok elemében egyezik a testvérmárka Audi LMDh autójával várhatóan akkor árulnak majd el több technikai részletet, ha nem csak a Porsche, de az ingolstadti márka is pályára gurult.