back to top
csütörtök, július 25, 2024

A McLaren Racing lesz az Arrow McLaren SP többségi tulajdonosa

Dátum:

Megosztás:

A McLaren Racing nemrég bejelentette, hogy szorosabbra fűzik kapcsolatukat a márka IndyCar csapatával.

- Reklám -

Zak Brown nemcsak a Forma-1-et szeretné meghódítani a wokingi istállóval, az amerikai sorozattal kapcsolatban is nagy ambíciói vannak. Nemrég ugyanis megtette a következő lépést a teljes visszatérés felé: a brit márka ugyanis az Arrow McLaren SP részvényeinek 75%-át megvásárolja. Így a gárda már többségi tulajdonosként tekinthet az amerikai alakulatra.

- Reklám -

A hivatalos oldalán a csapat bejelentette, hogy partnerük és társtulajdonosuk Schmidt Peterson részvényeinek egy részét megvásárolták. Az összeget ugyan nem hozták nyilvánosságra, ám azt elárulták, hogy az igazgatótanácsban így három mclarenes vezető mellett Sam Schmidt és Ric Peterson fog még helyet kapni.

Zak Brown így vélekedett a megállapodásról:

- Reklám -

,,A mai bejelentés egy erős jele annak, hogy mi hosszútávon elköteleztük magunkat az IndyCar iránt, ami nemcsak versenysorozat, hanem egy kiváló marketingplatform is a McLaren Racing és szponzorai számára. A McLaren Racing úgy véli, hogy az IndyCar tovább építheti a márkánkat Észak-Amerikában, kiszolgálja az egyre növekvő amerikai rajongótáborunkat, partnereinket, valamint hosszútávú értékeket is teremt. Szeretnék köszönetet mondani Sam Schmidtnek és Ric Petersonnak, akik az Arrow Electronics segítségével és támogatásával egy félelmetes csapatot építettek fel nekünk. Tovább fogjuk fejleszteni az alakulatot annak érdekében, hogy teljesítsük közös ambícióinkat, és harcba szálljunk a győzelmekért és az Indy500-as sikerért, valamint a bajnoki címekért.” – nyilatkozta a McLaren hivatalos oldalán az amerikai ügyvezető.

Az Arrow McLaren SP csapatát jelenleg Pato O’Ward és Felix Rosenqvist erősíti.

(Csonka Nikolett)