szerda, április 17, 2024

Palou: Az F1 az Insta fotókhoz jó, de győzelmi esélyek miatt kevésbé

Dátum:

Megosztás:

Az IndyCar bajnoki éllovasa, Álex Palou nem igazán cserélné el győzelmi esélyeit arra, hogy esetlegesen nagyobb figyelmet kapjon.

- Reklám -

A spanyol második szezonját futja a tengerentúli sorozatban, és még a legutóbbi futamon történt kiesése ellenére is vezeti az összetettet.

- Reklám -

Sportolóként, ha nincs önbizalmad, akkor vége van. Hinned kell benne, mielőtt megteszed. Nehéz volt, de meg kellett próbálni, és jól sikerült” – nyilatkozta IndyCar-os pályafutásáról Palou a Mundo Deportivo hasábjain. „Számomra az F1 nyilvánvalóan az elsőszámú kategória, de csak 20 ember van a világon, aki ott lehet.

Palou pedig nem tudott igazán kiemelkedőt nyújtani az utánpótlás szériákban, ezért másfelé kellett néznie.

- Reklám -

Meg kellett találnom a módját, hogy profi versenyző legyek. Nem érdekelt, hogy ez formaautós kategóriában, autókban vagy traktorokban történik. Csak legyen valami, aminek négy kereke és kormánya van. Az volt az álmom, hogy az IndyCarba kerüljek, az amerikai álom miatt, és azért, mert a bajnokság ennyire versenyképes. Sikerült teljesítenem, és nagyon szerencsés voltam az emberek, a kapcsolatok és a szponzorok miatt, akik segítettek nekem. Nagyon boldog vagyok, hogy az IndyCarban lehetek. Itt a versenyzők 98%-ának van esélye arra, hogy minden futamot megnyerjen, és ez az F1-ben nem fordul elő. Ez az, ami arra késztet, hogy a következő futamra is elmenj.

Itt minden nap nagyon boldogan kelek fel” – folytatta a Chip Ganassi Racing pilótája. – „Nyerhetek futamokat, az egyik legnagyobb csapatnál vagyok. Egy verseny után az tölt el a legjobban, hogy megnyertem azt. Azért mész az F1-be, mert az népszerűbb, többet szerepelsz a tévében, és jobb fotókat készíthetsz az Instagramra, de a 17., 15. vagy 12. helyen állsz a rajtrácson. Ez számomra nem olyan mókás. Nagyon boldog vagyok itt. A versenyek nagyon nagyok, itt van az Indianapolis 500. Az F1-ben csak két csapat és négy versenyző van, akik futamokat nyerhetnek, és ez nem tölt fel annyira, mint az itteni győzelem.