péntek, február 23, 2024

Castroneves jövőre újra teljes szezont fog futni az IndyCarban

Dátum:

Megosztás:

Hélio Castroneves 2017 után először fog az összes futamon részt venni egy IndyCar szezon keretein belül. A brazil legenda – aki jövőre már a 47. életévét fogja betölteni –  a Meyer Shank Racingnél fog versenyezni, akikkel megnyerte pályafutása negyedik Indy 500-át az idei évben.

- Reklám -

Castroneves még 2002-ben teljesítette az első teljes szezonját a tengerentúli sorozatban. Az ezt követő 15 év mindegyikében a Team Penske csapatát erősítette. Ugyan bajnoki címet nem tudott szerezni ezen időszak alatt. Negyedik Indy 500 győzelmének megszerzésével azonban egy olyan elit társasághoz csatlakozhatott, ahol olyan nagy nevek szerepelnek, mint A. J. Foyt, Al Unser Sr és Rick Mears.

- Reklám -

Nagyon izgatott vagyok, hogy jövőre lehetőségem lesz harcba szállni az ötödik győzelmemért az Indianapolisi 500 mérföldes versenyen” – nyilatkozta Castroneves a bejelentését követően. – „Mike Shanknek és Jim Meyernek sikerült megegyeznie az Auto Nation-nel és a SiriusX-szel. Ezért nagyon hálás vagyok, mert ők fogják elősegíteni a teljes évados visszatérésemet. Nagyon hiányzott már ez az érzés, szóval alig várom már, hogy autóba ülhessek és versenyezhessek a többiek ellen.

Azonban nagy meglepetésre a brazil csapattársa nem Jack Harvey lesz. A brit pilóta éveken keresztül vezette a Meyer Shank Racing 60-as rajtszámú autóját. Azonban a következő szezontól már valaki más fog ülni a helyén. A kiscsapatnak ebből kifolyólag egy új csapattársat kell keresniük Castroneves helyére és elmondásuk szerint az illető bejelentésére már nem kell sokat várni.

Helio Castroneves, Meyer Shank Racing, Indy 500, IndyCar
Fotó: Penske Entertainment: Chris Owens