szerda, április 17, 2024

A McLaren mindkét reménysége lemondhat a bajnoki címről

Dátum:

Megosztás:

Nem csak az a közös Álex Palou-ban és Pato O’Wardban, hogy mindketten a McLaren kötelékébe tartoznak. Hanem az is, hogy 2022-ben nem lesznek IndyCar bajnokok.

- Reklám -

Mindkét versenyző annyi pontot vesztett a Portlandben második helyen végző és az IndyCar Series pontversenyét vezető Will Powerrel szemben, hogy matematikailag kiesett az IndyCar bajnoki címért folyó versenyből.

- Reklám -

Palou a hatodik helyen áll a pontversenyben, 66 ponttal lemaradva Power mögött. O’Ward még egy ponttal van lemaradva Palou mögött a tabellán.

O’Ward ugyanakkor nem mondhatja azt, hogy nem próbált meg mindent. A 88. körben, az újraindítás után nagyon messziről beesett Will Power mellé, a 12-es számú Penske viszont nem engedett az Arrow McLaren SP-nek, összeértek, és csodával határos módon nem pördültek meg.

- Reklám -

O’Ward ezután még büntetést is kapott, mivel az IndyCar szerint illegálisan blokkolta Scott Dixont, így el kellett engednie őt.

El kellett engednünk Dixont, mert nyilvánvalóan blokkoltuk őt” – mondta O’Ward a futam után a boxutcában. „Elvárom, hogy az IndyCar ugyanezt a döntést hozza meg, amikor valaki ilyet tesz velem.

Palou már csak a 2023-as McLaren (???) évét várhatja

Ami Palou-t illeti, a Chip Ganassi Racing 10-es számú Hondája a negyedik helyről indult, de a verseny elején elvesztette ezt a helyet O’Warddal szemben, majd még két pozíciót bukott, így korán kiállt a boxba.

Kényelmesen éreztem magam Pato mögött, aztán a boxba mentünk” – mondta Palou a TobyChristie.com-nak. „Egyszerűen a frissebb lágy gumikon nem tudtam ugyanazt hozni, mint a használt lágyon.

Úgy éreztem, hogy valami nem volt rendben. Nem tudom, hogy miért volt ez, vagy hogy az autón volt-e valami, vagy valami más, de már nem tudok mit tenni. Ellenőriznünk kell, de nem volt könnyű nap. Valószínűleg az egyik legrosszabb napunk volt idén.

Az IndyCar Series címvédője a kilencedik helyen állt a második boxkiállási sorozat után, és az 56. körben további két helyet veszített Colton Hertával és Rinus VeeKayjal szemben. Az utolsó boxkiállási szekvencia után Palou a 11. helyen állt, de még Marcus Ericsson is elment mellette.

A portlandi futam címvédője a verseny végéig megtartotta a 12. helyet.

Ez nagyon fáj. A [szombati] napunk után, amikor egyszerűen maximalizálni tudtuk a lehetőségeket, úgy gondoltam, hogy ma is képesek leszünk ugyanerre” – mondta Palou. „Talán nem nyerni, de megpróbálni a legjobbat kihozni magunkból, és ez nem sikerült.”

Szóval igen, nagyon fáj. Most nem aggódom annyira a bajnokság miatt. Inkább az érdekel, hogy mi történt velünk, és hogy képesek leszünk-e megtalálni a formánkat a következő hétvégére.