back to top
péntek, június 21, 2024

A McLaren megpróbálja közelebb hozni az F1-et és az IndyCart

Dátum:

Megosztás:

Zak Brown McLaren-csapatfőnök nem titkolt célja az, hogy csapata révén kicsit közelebb hozza egymáshoz a két világot.

- Reklám -

A McLaren és a csapatfőnök Zak Brown szeretné, ha az istálló különböző szekcióinak tevékenysége rögtön felismerhető lenne. Egy alomból származnak, azonos jusson eszébe az embereknek az egyik csapatról a másik is. Ez volt a célja az istállónak akkor, amikor még múlt pénteken egyszerre mutatták be a 2022-es F1-, IndyCar- és Extreme-E autót, valamint az esport-csapat kinézetét is.

- Reklám -

Zak Brown szerint a közös programok nem véletlenül közös programok. „Persze, ha akarjuk, nevezhetjük a gravitáció középpontjának az F1-es istállót” – kezd bele gondolatmenetébe a csapatfőnök. „Ezt viszont egy entitás alá tartozva nagyon jól össze lehet kötni. Csak azért nem egyforma például Pato autója az F1-essel, mert ezt nem csinálhatjuk meg. Mindkettő fantasztikusan néz ki. Az F1-es, az IndyCar-gép… Na meg persze az Extreme E és az esport is. Az emberek most ránézhetnek ezekre az autókra, és azt tudják mondani: Igen, ez egy McLaren. Teljesen mindegy, melyik autóról beszélünk.

Sokan a tavaly Monacóban használt Gulf-festést vélték felfedezni az idei F1-es autón. Az IndyCarban maradt a narancs-fekete minta. „Az F1-es autónál mindenképp valami vibrálót akartunk, a monacói és abu dhabi festésről pedig nagyon jó visszajelzések érkeztek. Így jött össze a kettő, de nincs közöttük direkt kapcsolat.