back to top
szombat, július 20, 2024

A legenda szerint idő kérdése Jimmie Johnson sokkal jobb teljesítménye

Dátum:

Megosztás:

A kétszeres bajnok és kétszeres Indy 500-győztes Al Unser Jr. szerint hamarosan már top 5-ös helyezéseket hozhat Jimmie Johnson.

- Reklám -

Változást hozott Jimmie Johnson számára 2022, ugyanis a városi és épített pályákra korlátozódó újoncszezon után idén már oválokon is indul. Sokak szerint egyébként jóval magabiztosabban teljesít már azokon a pályákon is, ahol tavaly indult, másrészt viszont az ovál lehet az ő igazi terepe.

- Reklám -

A kilencvenes évek egyik legnagyobb sztárja, a kétszeres bajnok és Indy 500-győztes Al Unser Jr. hiszi, hogy a nagyon gyors tanulás miatt Jimmie Johnson már idén kiváló eredményeket hozhat.

Johnson példája is megmutatja, mennyire kemény autók ezek” – kezd bele Unser Jr. „Mindenki tudja, micsoda versenyzőről beszélünk Jimmie személyében. Ez is csak azt bizonyítja, hogy itt azért még az ő dolga sem egyszerű. De nagyszerű csapata van, nagyszerű mérnökökkel és edzőkkel. Mindenki a sikeréért dolgozik. Szóval szerintem csak idő kérdése, és ha egyszer megtörténik, olyan lesz, mintha felkapcsolnánk a villanyt. Onnantól folyamatosan a top 5-ben fog versenyezni, probléma nélkül.

- Reklám -

Jimmie Johnson a 2022-es szezont a 23. helyen kezdte St. Petersburgben. Akkor is úgy fogalmazott, hogy az oválokon érezheti majd otthon magát. Saját elmondása szerint „meglepően ismerős érzés” volt, amikor Texasban immár oválpályán is tesztelhetett. Ebben Unser szerint sokat segít neki a NASCAR-os karrier.

A tapasztalat az tapasztalat. Teljesen mindegy, milyen versenyautóban szerezte.”