back to top
vasárnap, június 23, 2024

Visszatér-e jövőre a NASCAR versenynaptárába az LA Coliseum?

Dátum:

Megosztás:

Ben Kennedy szerint már idén nyáron bejelenthetik a 2023-as Cup Series menetrendjét. A fontos kérdés pedig az: Visszatér-e a Coliseum?

- Reklám -

Kennedy – akit a múlt héten versenyfejlesztési és stratégiai vezető alelnökké léptettek elő – volt az ötletgazdája annak, hogy a NASCAR-t az LA Coliseumba vigyék a Busch Light Clash bemutató versenyre február elején.

- Reklám -

A verseny nagy sikert aratott, nagy volt a látogatottság és a televíziós nézettség is, valamint számos celeb is megjelent az eseményen. Pitbull a verseny előtti koncertet adta, Ice Cube pedig a „félidőben” lépett fel.

A NASCAR-nak május 6-ig kell eldöntenie, hogy visszatér-e a Coliseumba ’23-ban, és Kennedy elismerte, hogy még tárgyalnak róla.

- Reklám -

Még mindig rengeteg adatot kell gyűjtünk a következő néhány hétben, és aztán remélhetőleg a következő néhány hónapban többet fogunk tudni erről mondani”nyilatkozta Kennedy.

Úgy gondolom, hogy összességében egy nagyszerű esemény volt az idei. Ahogy említettük, rengeteg új rajongó volt ott mind személyesen, mind pedig a tévén keresztül, és szerintem ez egy remek módja volt a Next Gen bemutatásának.

A versenynaptárban a közelmúltban történt egyéb változások közé tartozik, hogy a Bristol Motor Speedway egyik dátumát dirt pályára tették, és az Indianapolis Motor Speedwayen nem az oválon, hanem a road aszfaltcsíkon mennek.

Pletykák keringtek egy lehetséges új chicagói futamról is – nem a Chicagoland Speedwayen, hanem egy utcai pályán.

Mindenképpen tovább vizsgáljuk az összes lehetőséget az időbeosztás szempontjából” – tette hozzá Kennedy. „Chicago az egyik ilyen, és azt hiszem, ez nem titok a tavalyi iRacing eseményből kiiundulva, amit ott tartottunk.

Ennek ellenére egyelőre semmit sem tudok megerősíteni, és még mindig egy maroknyi különböző lehetőséget vizsgálunk.”

„Nem csak a 2023-as, hanem a 24-es és az azt követő évekre is gondolunk, és próbáljuk kialakítani azt azt a hosszú távú tervet, hogy hova szeretnénk eljutni a jövőben.