vasárnap, május 28, 2023

A legenda szerint Colton Herta már most a Forma-1 egyik legjobbja lenne

Date:

Share:

Al Unser Jr. úgy véli, Colton Hertának „semmit sem kell változtatnia” ahhoz, hogy IndyCar bajnok legyen, és a Forma-1-be kerüljön.

- Advertisement -

A kétszeres Indycar-bajnok és kétszeres Indy 500 győztes Unser a Harding Steinbrenner Racing versenyzői tanácsadójaként dolgozott együtt Hertával, amikor 2019-ben debütált az IndyCarban

- Advertisement -

Az F1 egyre közelebb az Andretti Autosport versenyzőjének, hiszen főnöke, Michael Andretti a jelenlegi csapatvezetők ellenséges fogadtatása ellenére 2024-től csapatot szeretne indítani, Herta pedig nyilvánosan kijelentette, hogy „hazudnék, ha azt mondanám, hogy nem akarok Forma-1-ben indulni”.

Al Unser Jr. könyvbemutató turnéján adott interjút az Autosport podcastnak.

Kétségtelenül IndyCar bajnok lehet belőle. Csak annyit kell tennie, hogy folytatja, amit csinál, semmit sem kell változtatnia, és IndyCar bajnok lesz.

Elég fiatal ahhoz is, hogy az F1-be menjen, és szerintem rögtön versenyképes lenne.

Először a 25 órás Thunderhill versenyen találkoztam Coltonnal Kaliforniában. Elkezdett esni az eső, hajnali 3 körül volt. Kint voltam a pályán, és nagyon óvatos voltam, aztán hirtelen elkapott egy autó, elszáguldott mellettem, és eltűnt a ködben” – magyarázta Al Unser Jr.

Beszóltam a rádión, és megkérdeztem, hogy ki a fene volt ez. Mire ők azt válaszolták, hogy ez Colton Herta volt. Azt gondoltam magamban, hogy a fenébe, ez a srác hihetetlenül gyors.

Az 59 éves legenda hozzátette, élvezi nézni, hogy milyen generáció váltáson megy keresztül az IndyCar.

Egy teljesen új, fiatal, tehetséges versenyzőkből álló mezőny van, akik a versenyzés jövőjét jelentik. Utoljára az 1980-as évek közepén volt hasonló, amikor én, és Michael Andretti bemutatkoztunk.

András Roos
András Rooshttp://500miles.hu
Gyermekkoromban minden vasárnap este a CART, és később Champ Car versenyeit néztem az ágyam melegéből. Mondhatnám, hogy arra aludtam el, de ezeken a versenyeken nem lehetett elaludni, számomra ez marad örökre az IndyCar legszebb időszaka. NASCAR-ral 2010-ben kezdtem el foglalkozni, és bár az elmúlt évtizedben sok változáson esett a széria, a szerelmem irányába csak egyre erősebb.