back to top
szombat, május 25, 2024

A legenda szerint Colton Herta már most a Forma-1 egyik legjobbja lenne

Dátum:

Megosztás:

Al Unser Jr. úgy véli, Colton Hertának „semmit sem kell változtatnia” ahhoz, hogy IndyCar bajnok legyen, és a Forma-1-be kerüljön.

- Reklám -

A kétszeres Indycar-bajnok és kétszeres Indy 500 győztes Unser a Harding Steinbrenner Racing versenyzői tanácsadójaként dolgozott együtt Hertával, amikor 2019-ben debütált az IndyCarban

- Reklám -

Az F1 egyre közelebb az Andretti Autosport versenyzőjének, hiszen főnöke, Michael Andretti a jelenlegi csapatvezetők ellenséges fogadtatása ellenére 2024-től csapatot szeretne indítani, Herta pedig nyilvánosan kijelentette, hogy „hazudnék, ha azt mondanám, hogy nem akarok Forma-1-ben indulni”.

Al Unser Jr. könyvbemutató turnéján adott interjút az Autosport podcastnak.

- Reklám -

Kétségtelenül IndyCar bajnok lehet belőle. Csak annyit kell tennie, hogy folytatja, amit csinál, semmit sem kell változtatnia, és IndyCar bajnok lesz.

Elég fiatal ahhoz is, hogy az F1-be menjen, és szerintem rögtön versenyképes lenne.

Először a 25 órás Thunderhill versenyen találkoztam Coltonnal Kaliforniában. Elkezdett esni az eső, hajnali 3 körül volt. Kint voltam a pályán, és nagyon óvatos voltam, aztán hirtelen elkapott egy autó, elszáguldott mellettem, és eltűnt a ködben” – magyarázta Al Unser Jr.

Beszóltam a rádión, és megkérdeztem, hogy ki a fene volt ez. Mire ők azt válaszolták, hogy ez Colton Herta volt. Azt gondoltam magamban, hogy a fenébe, ez a srác hihetetlenül gyors.

Az 59 éves legenda hozzátette, élvezi nézni, hogy milyen generáció váltáson megy keresztül az IndyCar.

Egy teljesen új, fiatal, tehetséges versenyzőkből álló mezőny van, akik a versenyzés jövőjét jelentik. Utoljára az 1980-as évek közepén volt hasonló, amikor én, és Michael Andretti bemutatkoztunk.