back to top
vasárnap, május 19, 2024

Mario Andretti rekordját beállítva Will Power a pole-ban Gatewayen

Dátum:

Megosztás:

Will Power hivatalosan is az IndyCar koronázatlan kvali királyává vált, miután megszerezte a rekordot jelentő 67. pole pozícióját Gatewayen.

- Reklám -

Az időmérőt sokáig Takuma Sato vezette 18,476-os átlagsebességű 2 körével. A riválisok jöttek, és mentek, azonban a japán neve a lista elején maradt.

- Reklám -

A legközelebb hozzá Romain Grosjean került, aki erős első kört futott, és a második köre sem volt rossz, de még így is bőven elmaradt a japán versenyzőtől.

A kvalifikáció vége felé jött a hétvége első igazi drámai jelenete, hiszen Felix Rosenqvist a 2-es kanyar kijáratán megpördült az autójával, de figyelemre méltó módon távol tartotta az Arrow McLaren SP-Chevrolet-et a külső SAFER-korláttól, és csak lassan gurult neki a belső gumifalnak. Rosenqvist így a 26. helyről rajtolhat majd.

- Reklám -

Sato ideje egészen a 19. versenyzőként érkező Pato O’Ward kétkörös átlagáig az első helyen állt, ezután viszont gyors zuhanásba kezdett. A mexikói versenyző 180,650-es mérföld-átlagot repesztett, és átvette a vezetést.

Nem sokáig maradhatott az élen, hiszen Scott McLaughlin azonnal gyorsabban ment, 181,406 mph-val. Alex Palou nem tudta megelőzni a Penskés riválist, és csak a második helyre sorolt be, azonban az utána érkező Josef Newgarden már jobbat ment mint csapattársa, és ővé lett az ideiglenes pole.

A sorban Marcus Ericsson következett, és figyelemre méltó 182.520-as kört futott. Ez a kör potenciálisan az ő első pole-ját jelenthette volna. Scott Dixon jött, és ment, egy konzisztens, nyugodt körrel az 5. lett. Nem sokáig.

Érkezett ugyanis Will Power aki esélyt sem hagyott az ellenfeleknek, és végül 182,727-es kétkörös átlagot futott, amivel állva hagyott mindenkit. Power ezzel megszerezte szezonbeli negyedik, és pályafutása 67. pole pozícióját, amivel beállította Mario Andretti rekordját.

Csodálatos” – mondta Power. „Elképesztő. A Verizon és a Penske nélkül soha nem lettem volna képes erre. Fantasztikus karriert futottam be, és ők adtak nekem egy nagyszerű karriert, és nem tudom eléggé megköszönni nekik.

Végeredmény