back to top
kedd, május 28, 2024

„A Forma-1 mindenről szól, csak a versenyzésről nem” – Ganassi

Dátum:

Megosztás:

Most vannak az IndyCar dicső napjai, állítja Chip Ganassi, az egyik legnagyobb csapat tulajdonosa, hiába lehetne még sokat javítani a sorozat megítélésén.

- Reklám -

Az óceán két oldala között dúl a háború, az FIA nem engedi a Forma-1 közelébe sem az amerikai pilótákat, sem az Andretti-Cadillac kettőst. A szópárbaj már megkezdődött az európai szereplők és a „lenézett” IndyCar csapatok között.

- Reklám -

Chip Ganassi már 40 éve szerepel az amerikai autósportban ilyen-olyan formában, és hiába látott már sokat, nem hiszi, hogy a „régi szép idők” lettek volna a legjobbak.

„Mindenki azt emeli ki, hogy 1996-ban három karosszéria- és három motor-, valamint két gumigyártó küzdött a bajnokságért az utolsó versenyig.” emlékszik vissza Ganassi.

- Reklám -

„Hogy jó volt-e, az nem kérdés. De most más idők járnak. Emlékszem, amikor még 60 pilóta próbált bejutni az Indy 500-ra velem együtt, 1982-ben. 60 versenyző. Ma nincs ilyen. De nem csak ülök itt és mondom, hogy vissza kéne térnünk ehhez. De ezek az idők az igazán dicsőségesek, amiket most élünk. Csinálhatjuk jobban a dolgunkat, ez is biztos.”

„Engem az foglalkoztat, most hogyan állunk most, és hogyan tehetjük meg a következő lépést. Jobb marketing kell, több helyre kell eljuttatnunk az üzenetet, hogy ez egy nagyszerű sorozat, itt van az igazi versenyzés.”

„Ez nem NASCAR, nem Forma-1. De valljuk be, az F1 mindenről szól, csak a versenyzésről nem. Ott mintha csak a háttér lenne.”

A Red Bull csapatfőnöke elismerte, több pénz segítene az Andretti helyzetén