back to top
vasárnap, május 26, 2024

A Chevrolet fejese örül, de óvatos a St. Pete-i teljesítmény után

Dátum:

Megosztás:

A Chevrolet IndyCar programjának vezetője úgy véli, hogy Scott McLaughlin győzelme és pole pozíciója a szezonnyitón a fejlődés egyértelmű jele.

- Reklám -

Chevrolet IndyCar programjának vezetője azonban felhívta a figyelmet, hogy a Hondát nem szabad leírni a szezon további részében.

- Reklám -

A hétvégi St. Petersburgi verseny első sorából a Penske duója, Scott McLaughlin és Will Power indulhatott. McLaughlin pole köre 0,2283 másodperccel volt gyorsabb mint a legjobb Hondás versenyzőnek, Colton Hertának. a Honda vezető ideje.

Mind McLaughlin, mind Power dicsérte a Chevrolet 2,2 literes, ikerturbós V6-osának javuló vezethetőségét.

- Reklám -

Buckner a Motorsport.com-nak elmondta, hogy ez nem csak annak köszönhető, hogy a Chevrolet/Ilmor nagyobb választékot kínál a motorbeállítások terénl, hanem magának a motor javulásának is.

A tavalyi év végén teljesen nyilvánvaló volt számunkra, hogy Colton Herta volt a mezőny klasszisa az utcai pályákon” – mondta Buckner.

Világossá vált, hogy nem térhettünk vissza idén ugyanazzal a csomaggal, és nem várhattunk más eredményeket. A mezőny mélysége, a verseny színvonala azt jelentette, hogy a 2021-es év utolsó három futamán nem igazán voltunk kompetitívek.

A fejlesztő csapatunk hihetetlenül keményen dolgozott még januárban és februárban is, és a legtöbbet hoztuk ki az egyetlen sebringi tesztből.

Változtattunk azon, ahogy a csapatokkal dolgozunk egy versenyhétvége során, és a jó hír az, hogy úgy gondoljuk, van még lehetőség a további javulásra. Szóval izgatottan várom a következő utcai futamot Long Beachen.

De azt is hozzá kell tennem, hogy egy futam végeredményéből nem indulhatunk ki, hiszen a verseny nagyon kemény. Scott McLaughlin mindössze fél másodperccel nyert! Nem lehetünk túlságosan magabiztosak a motorsportban, mert hamar pofont kaphatunk.

Rinus VeeKay teljesítményével is elégedett volt a Chevrolet IndyCar programjának fejese
Rinus VeeKay teljesítményével is elégedett volt a Chevrolet IndyCar programjának fejese Fotó: Penske Entertainment: James Black/IndyCar Media

A Penske-faktor fontos volt, de a többi Chevrolet is jól ment

Buckner azt is megjegyezte, hogy St. Petersburgben figyelembe kell venni a Penske-faktort, hiszen a hétvégére készülve Roger Penske alakulata az IndyCar jelenlegi motorformula-korszakában ott rendezett 10 futamból hatot megnyert.

Azt hiszem, fontos figyelembe venni ezt a statisztikát, míg Long Beach egy olyan hely, ahol hagyományosan küszködtünk” – jegyezte meg Buckner.

Érdemes megnézni Hertát tavaly Long Beachen. Ha nem lett volna problémája a kvalifikáción, akkor lehet, hogy kört ad a mezőnynek. A középmezőnyből indult, mégis bejött és nyert. Egyértelműen klasszisokkal jobb volt mindenkinél.”

A potenciális „Penske-faktort” félretéve Buckner egyetértett azzal, hogy a Chevrolet elégedett lehet Rinus VeeKay teljesítményével is.

Az Ed Carpenter Racing versenyzője a negyedik helyre kvalifikálta magát, 13 kört vezetett, azonban nem bánt elég jól az abroncsokkal.

Buckner a Chevy többi 11 versenyzője között is látta az ígéret jeleit a 26 autós mezőnyben, még ha a végeredmény nem is feltétlenül tükrözte ezt a potenciált.

Kyle Kirkwood és az AJ Foyt Racing is gyorsnak tűnt, és ez nagyszerű, mert ez a csapat nagy kihívást vállalt azzal, hogy három autóra bővült 2022-re.

Nyilvánvalóan az Arrow McLaren SP nem volt elégedett, de tudjuk, hogy Pato és Felix milyen sebességgel rendelkezik, így biztos vagyok benne, hogy javulni fognak.

Szóval összességében úgy gondoltam, hogy ez egy pozitív teljesítmény volt számunkra. De ismétlem, még 16 verseny van, ahol meg kell próbálnunk bizonyítani és legyőzni az ellenfeleket.