kedd, április 16, 2024

Titokzatos volt McLaughlin a Chevy nagy előrelépése után

Dátum:

Megosztás:

A Honda az elmúlt szezonban 16 futamból 10-et megnyert, és az olyan utcai pályákon, mint a St. Pete-i, általában földbe döngölte a Chevy-t.

- Reklám -

A Chevrolet motoros autók közül értelemszerűen a Team Penske vitte a prímet. Az első helyet Scott McLaughlin szerezte meg, míg mellőle csapattársa, Will Power indulhat majd az első sorból.

- Reklám -

Scott McLaughlin úgy véli, hogy a 2,2 literes, ikerturbós V6-osa a 2021-es bajnokság vége óta sokat erősödött, és abból, amit a 3-as rajtszámú autójának belsejéből érzett, bizakodásra adhat okot az idei évre.

Szerintem abszolút hatalmas előrelépés volt, amit a Chevy különösen a motor vezethetőségével tett” – mondta McLaughlin.

- Reklám -

A rengeteg kemény munka és az a csapatokkal való együttműködés érződik a javulás óriási léptékén.

Határozottan, néhány olyan mikroszektorban, amelyekben az elmúlt néhány évben lassabbak voltunk, most nagyszerűen teljesítettek az autóink.

A Honda azon hírneve, hogy a legjobb alacsony nyomatékkal rendelkezik, megkérdőjeleződhet, ha McLaughlin és a többi Chevy gép így folytatja, és vasárnap győzelmet arat.

Ez azt is jelenti, hogy a Chevy keményebb erőátviteléről szóló hírneve – ami nem lenne optimális egy ilyen alacsony tapadású utcai pályán, ahol a versenyzők finomabb gázmodulációra vágynának – immáron megváltozhat.

McLaughlin az interjújában majdnem elszólt magát, végül azonban nem árult el részleteket arról, hogy mi áll a javulás hátterében.

A vezethetőség sokkal kedvesebb, és hogy őszinte legyek, kezd egy kicsit a kedvemre való lenni, hogy nincs… Igen, nem megyek bele túl sok részletbe, de sokkal jobban érzem magam.