back to top
csütörtök, június 20, 2024

Főszerepet játszottak a pit csapatok a NASCAR fontanai versenyén

Dátum:

Megosztás:

Bár a NASCAR Cup Series daytonai versenyén is voltak kiállások, azonban az Auto Club Speedwayen rendezett eseményen előtérbe kerültek azok.

- Reklám -

A pálya régi és koptatott felülete és a rekordot jelentő 12 sárga zászlós szakasz miatt a Cup sorozat pit csapatait óriási megterhelés érte a több mint 3 óráig tartó versenyen.

- Reklám -

Austin Dillon – aki az utolsó körökben támadta Kyle Larsont az első helyért, végül azonban csak második lett – köszönetet mondott csapatának, hogy a gyors kiállásnak köszönhetően versenyben volt a győzelemért.

Hatalmas dicséret a jóistennek és a boxutcai csapatunknak. Ember, egész nap hihetetlenek voltak” – mondta Dillon. „Ők tartottak bennünket a versenyben. Egy csomó módosítást kellett végrehajtanunk. Az elején szörnyű volt az autó.

- Reklám -

A Crew Chief-emmel folyamatosan kommunikáltunk és javítottuk az autót. A kiállások voltak ma a nap főszereplői. Különlegesek voltak.

Bár Larson a NASCAR Cup Series vasárnapi futamának nagy részében nem volt elöl, egy pit kiállás is döntő szerepet játszott a győzelmében.

Amikor Chase Elliott megpördült a hátsó egyenesben a 192. körben, az összes vezető autó a pitbe hajtott új gumikért, és Larson jött ki elsőként a pitből, így ő irányította az utolsó újraindítást és gyakorlatilag ezzel nyerte meg a versenyt.

Ryan Blaney nem volt ennyire szerencsés. Míg az említett versenyzők helyzetbe kerültek csapatuk miatt, ő folyamatosan pozíciókat vesztett a pit roadon.