hétfő, június 27, 2022
NASCAR - 🇺🇸 Talladega
NASCAR - 🇺🇸 Darlington
🇺🇸 Indianapolis 500
INDY - 🇺🇸 Detroit
INDY - 🇺🇸 Road America
INDY - 🇺🇸 Mid-Ohio
INDY - 🇺🇸 Barber
IndyCar - 🇺🇸 Indy Road Course
NASCAR - 🇺🇸 Charlotte (Coca-Cola 600)
NASCAR - 🇺🇸 Gateway
NASCAR - 🇺🇸 Sonoma
NASCAR - 🇺🇸 Nashville
IMSA - 🇺🇸 Laguna Seca
IMSA - 🇺🇸 Mid-Ohio
IMSA - 🇺🇸 Detroit
IMSA - 🇺🇸 Watkins Glen
KezdőlapNASCARFőszerepet játszottak a pit csapatok a NASCAR fontanai versenyén

Főszerepet játszottak a pit csapatok a NASCAR fontanai versenyén

- Hirdetés -

Bár a NASCAR Cup Series daytonai versenyén is voltak kiállások, azonban az Auto Club Speedwayen rendezett eseményen előtérbe kerültek azok.

A pálya régi és koptatott felülete és a rekordot jelentő 12 sárga zászlós szakasz miatt a Cup sorozat pit csapatait óriási megterhelés érte a több mint 3 óráig tartó versenyen.

- Hirdetés -

Austin Dillon – aki az utolsó körökben támadta Kyle Larsont az első helyért, végül azonban csak második lett – köszönetet mondott csapatának, hogy a gyors kiállásnak köszönhetően versenyben volt a győzelemért.

Hatalmas dicséret a jóistennek és a boxutcai csapatunknak. Ember, egész nap hihetetlenek voltak” – mondta Dillon. “Ők tartottak bennünket a versenyben. Egy csomó módosítást kellett végrehajtanunk. Az elején szörnyű volt az autó.

- Hirdetés -

A Crew Chief-emmel folyamatosan kommunikáltunk és javítottuk az autót. A kiállások voltak ma a nap főszereplői. Különlegesek voltak.

Bár Larson a NASCAR Cup Series vasárnapi futamának nagy részében nem volt elöl, egy pit kiállás is döntő szerepet játszott a győzelmében.

Amikor Chase Elliott megpördült a hátsó egyenesben a 192. körben, az összes vezető autó a pitbe hajtott új gumikért, és Larson jött ki elsőként a pitből, így ő irányította az utolsó újraindítást és gyakorlatilag ezzel nyerte meg a versenyt.

Ryan Blaney nem volt ennyire szerencsés. Míg az említett versenyzők helyzetbe kerültek csapatuk miatt, ő folyamatosan pozíciókat vesztett a pit roadon.

- Advertisement -
András Roos
András Rooshttp://500miles.hu
Gyermekkoromban minden vasárnap este a CART, és később Champ Car versenyeit néztem az ágyam melegéből. Mondhatnám, hogy arra aludtam el, de ezeken a versenyeken nem lehetett elaludni, számomra ez marad örökre az IndyCar legszebb időszaka. NASCAR-ral 2010-ben kezdtem el foglalkozni, és bár az elmúlt évtizedben sok változáson esett a széria, a szerelmem irányába csak egyre erősebb.

Friss