vasárnap, június 26, 2022
NASCAR - 🇺🇸 Talladega
NASCAR - 🇺🇸 Darlington
🇺🇸 Indianapolis 500
INDY - 🇺🇸 Detroit
INDY - 🇺🇸 Road America
INDY - 🇺🇸 Mid-Ohio
INDY - 🇺🇸 Barber
IndyCar - 🇺🇸 Indy Road Course
NASCAR - 🇺🇸 Charlotte (Coca-Cola 600)
NASCAR - 🇺🇸 Gateway
NASCAR - 🇺🇸 Sonoma
NASCAR - 🇺🇸 Nashville
IMSA - 🇺🇸 Laguna Seca
IMSA - 🇺🇸 Mid-Ohio
IMSA - 🇺🇸 Detroit
IMSA - 🇺🇸 Watkins Glen
KezdőlapIndyCar2021 top sztorija: Hélio Castroneves csatlakozik a Klubhoz

2021 top sztorija: Hélio Castroneves csatlakozik a Klubhoz

- Hirdetés -

2021 legnagyobb sztorija volt Álex Palou bajnoki címe mellett az, hogy Hélio Castroneves negyedszer is nyerni tudott az Indy 500-on.

Az IndyCar hivatalos oldalán a szerkesztők 2021 legnagyobb történéseit gyűjtötték össze, benne többek között Palou szezonnyitón aratott sikerével, a katalán versenyző bajnoki címével, vagy éppen a fiatalok előretörésével. A tavalyi évet listázó cikksorozat első helyére pedig nem kerülhetett más, mint Hélio Castroneves negyedik Indy 500-győzelme.

- Hirdetés -

Érdekes módon Castroneves első három Indy 500-győzelme kifejezetten gyorsan összejött. A Victory Lane-re 34 évesen állhatott be harmadszor, mindezt kilenc próbálkozásból. Tulajdonképpen minden évben felmerült a téma, hogy na, majd most összejön Pókembernek a negyedik.

Végül csak összejött, de nem éppen a várt módon. Eleve már a csapatválasztás meglepő volt a braziltól, amikor a Meyer Shank Racing rózsaszín-fekete autójában gurult ki a pályára a Team Penske-évek után. A nyolcadik rajthely még nem mozgatott meg komolyabb gondolatokat senkiben, azonban a 32. körben már vezetni tudott, a hetvenegyedikben pedig szintén.

- Hirdetés -

A 194. és a 195. körben szintén ő állt az élen, ekkor viszont az újonc Palou megelőzte őt. Úgy nézett ki, sorozatban tizenkettedszer sem sikerül. Végül 46 év minden rutinját bevetve sikerült végül elsőként meglátnia a kockás zászlót, majdnem fél másodperces előnnyel.

AJ Foyt annak idején 1977-ben lett az első négyszeres győztes. Tíz évvel később a nemrég elhunyt idősebbik Al Unser követte. Acímben emlegetett Klub gyorsan, négy évre rá háromfőssé bővült Rick Mears negyedik sikerével. Innentől viszont pontosan három évtizedet kellett várni arra, hogy a Klub négyfős legyen Castroneves érkezésével. Most jöhet az ötödik. Azzal a brazil lenne egyedül minden idők legsikeresebb versenyzője a verseny történetében.

- Advertisement -
SourceIndyCar

Friss