back to top
kedd, május 28, 2024

Utolsó pillanatban húzta be a Pilot Challenge pole-ját Davis

Dátum:

Megosztás:

Soha nem versenyzett még a Michelin Pilot Challenge mezőnyében Andrew Davis, ennek ellenére ő szerezte meg a pole-t a daytonai szezonnyitón.

- Reklám -

Davis egészen konkrétan a kvalifikáció legutolsó körében jegyzett egy 1:52.770-es köridőt, ezzel tudta megszerezni a Porsche 718 Cayman GT4 volánjánál a szezonnyitó BMW M Endurance Challenge pole-pozícióját. Ezzel 262 ezreddel bizonyult gyorsabbnak a KohR Motorsports Ford Mustangjánál, benne Billy Johnsonnal.

- Reklám -

Davis csapattársa a Pilot Challenge szezonnyitója során Michael McCann lesz. A harmadik rajthelyet a 28-as rajtszámú RS1-Porschéban Stevan McAleer szerezte meg. Mögüle Hailie Deeganék rajtolhatnak. A top 5-öt Dillon Machavern tette teljessé a Turner Motorsport BMW M4-esében.

A másik NASCAR-versenyző Harrison Burton lett a hatodik, ezzel a top 6-ban három Mustangot is találunk. Az utolsó pillanatban beugró Michael Cooper hetedikként zárt.

- Reklám -

A szintén a Pilot Challenge mezőnyét alkotó TCR kategória legjobbjának az egyik Herta-Hyundaiban Tyler Maxson bizonyult. Maxson több mint egy másodperccel gyorsabbnak bizonyult márka- és csapattársánál, AJ Mussnál. A kategória harmadik helyére egy Alfa Romeo TCR kvalifikált, volánjánál Tim Lewisszal, a címvédő audis Chris Miller pedig a negyedik helyről vághat majd neki a versenynek.

A BMW M Endurance Challenge elnevezésű Pilot Challenge-szezonnyitón magyar idő szerint péntek este rendezik. A teljes rajtsorrend ITT olvasható! A mezőnyben megtaláljuk a korábbi IndyCar-versenyző, súlyos gerincsérüléséből továbbra is lábadozó kanadai Robert Wickenset. Wickens a TCR-mezőny nagy részéhez hasonlóan szintén Hyundai-ban ül.