péntek, április 19, 2024

Távozik a brit versenyző a bajnokcsapattól

Dátum:

Megosztás:

A Meyer Shank Racing és az Acura 2022-es bajnoka, Oliver Jarvis jövőre nem marad a csapatnál, helyére pedig sokan esélyesek.

- Reklám -

Hiába a siker, csak Tom Blomqvist marad az MSR autójában jövőre. Az Acura egyik gyári alakulata még továbbra sem jelentette be Jarvis utódját, pedig már csak másfél hónap van hátra a szezonkezdetig.

- Reklám -

„Nem maradok. Egyéves szerződés volt, és született egy döntés, hogy nem folytatjuk. Valamilyen ok miatt nem működött.” szólalt fel a brit pilóta.

Jarvis szívesen folytatta volna, de az Endurance Világbajokságon (WEC) LMP2-es csapata, a United Autosports elsődleges szerződést kötött vele. Emiatt bármelyik WEC forduló hétvégéjén fel kéne adnia a többi versenyét. Ez két fordulót érintene az IMSA-ban.

- Reklám -

Helyére máris megkezdték az új pilótajelöltek tesztelését. A korábbi világbajnok Neel Jani mellett az idei LMP3-as IMSA bajnok Colin Braun, a daytonai dobogós Patrick Pilet és az MSR korábbi pilótája, Mario Farnbacher, a Petit Le Mans GTD kategóriagyőztese és a Red Bull DTM versenyzője, Felipe Fraga is autóba ülhetett a teszteken.

Az egyik Red Bull pilóta az IMSA Hypercar kategóriájába vágyik

Mike Shank ideális esetben még november vége előtt bejelentené a második versenyzőjét, azonban nem lesz egyszerű dolga.

„Különösen válogatós vagyok. Olyan pilótát szeretnék, aki a csapatért minden megtesz, és a verseny végén is megküzd, amiért meg kell.”

Nem volt hajlandó megmondani az okokat, hogy miért szakítottak Jarvisszal, de a motorsport.com szerint az Meyer Shank Racing hagyta lejárni a hosszabbításra szánt határidőt.

A csapat már bejelentette, hogy a két állandó pilóta mellett két Indy 500 győztes, Simon Pagenaud és a rekorder Hélio Castroneves egészíti ki majd a felállást a négy endurance versenyen.

“Pókember” Castroneves ismét indul Daytonában