szombat, szeptember 30, 2023

Pato O’Ward Dragosnpeedje vitte az esős első szabadedzést Daytonában

Dátum:

Megosztás:

Pato O’Ward egy késői gyorskörrel repítette a DragonSpeed LMP2-es autóját a ranglista legtetejére, megelőzve a DPi-ket is.

- Advertisement -

Pato O’Ward nem ijedt meg az esőtől, és ennek köszönhetően az LMP2-es DragonSpeed Oreca 07 Gibson autó volt a leggyorsabb a Daytonai 24 órás esős nyitóedzésén – írja a SportsCar365.

- Advertisement -

Az NTT IndyCar Series sztárja 1:49.251-es időt autózott az edzés végén, és 0,016 másodperccel megelőzte Earl Bamber 02-es számú Chip Ganassi Racing Cadillac DPi-V.R-jét.

A 90 perces, piros zászlók nélkül lezajlott edzésen összesen hét LMP2-es autó férkőzött be a legjobb 10 helyre.

- Advertisement -

Az LMP3-as autók közül Matt Bell 13-as számú AWA Duqueine D08 Nissanja volt a leggyorsabb, azonban ez az idő is csak a GTD Pro és a GTD osztály mögé volt elegendő.

Mathieu Jaminet volt a leggyorsabb a GTD Pro-ban, köszönhetően a francia 1:56.784-es, szintén edzés végi köridejének, amelyet a 9-es rajtszámú Pfaff Motorsports Porsche 911 GT3 R-rel teljesített.

Luca Stolz 75-ös számú SunEnergy1 Racing Mercedes-AMG GT3 Evo-ja volt a leggyorsabb a GTD autók között. Stolz 1:58.419-es körideje azonban így is elég jó volt ahhoz, hogy az összesített GTD ranglistán első legyen.

A 61 benevezett autóból 47-en értek el időt a gyakorláson, amely tartósan enyhe esővel, de komolyabb incidensek nélkül zajlott.

A második edzés magyar idő szerint 21:20-kor kezdődik, az előrejelzések szerint továbbra is esős körülmények között.

Teljes eredménylista

András Roos
András Rooshttp://500miles.hu
Gyermekkoromban minden vasárnap este a CART, és később Champ Car versenyeit néztem az ágyam melegéből. Mondhatnám, hogy arra aludtam el, de ezeken a versenyeken nem lehetett elaludni, számomra ez marad örökre az IndyCar legszebb időszaka. NASCAR-ral 2010-ben kezdtem el foglalkozni, és bár az elmúlt évtizedben sok változáson esett a széria, a szerelmem irányába csak egyre erősebb.