back to top
csütörtök, május 30, 2024

Pályára gurult a Cadillac megváltoztatott LMDh autója is

Dátum:

Megosztás:

A Porsche után már az IMSA új érájának második autója, a Cadillac is kigördült a garázsból, feltehetően az Indianapolis közeli Putnam Parkban.

- Reklám -

A Dallara által épített járgány jövőre a világbajnokságon – így Le Mans-ban is – indul majd az amerikai széria mellett.

- Reklám -

Az első körök során a Chip Ganassi Racing pilótája, Earl Bamber ült a volán mögött.

„Nagyon izgalmas látni, ahogy az egész csapat zsenialitása kifizetődik.” kezdte Kalvin Parker, a Cadillac Racing projektvezető helyettese.

- Reklám -

„A 2023-as szezon a valaha volt egyik legszorosabbjának ígérkezik. Ezért is várjuk, hogy tovább tesztelhessük az autót a pilóták visszajelzése alapján a pályán és a szélcsatornában is.”

Bár a Porsche jóval előrébb jár a teszteléssel európai programjának köszönhetően, a tengerentúl csak a jövő héten, a Cadillac társaságában Sebringben kezdik meg bejáratást.

„Ezek az első körök egy jövő évre felkészülő, igen zsúfolt tesztprogram elején. – emelte ki Laura Wontrop Klauser, a GM sportautó programjának vezetője. – A csapatunk pedig eltökét aziránt, hogy folytassuk a Cadillac örökségét, ami a győzelmeket illeti.”

Ami az amerikai gyártót illeti, az előzetes grafikákhoz képest jelentős változás ment végbe az autó elején. Azonkívül, hogy a tükrök is felkerültek az autóra, nagyobb oldaldoboz, és szokványosabb orr, illetve hátsó szárny került az autóra.

Cadillac LMDh, IMSA, Hypercar
Fotó: Twitter/@CadillacVSeries

„Hihetetlen esemény volt, köszönhetően a Cadillac, a Chip Ganassi Racing és a Dallara csapatmunkájának.” – összegezte Bamber, miután kiszállt az autóból.

„Üdítő érzés volt először az autóba ülni és feltapasztalni, milyen lesz a jövő. Nagyon sok munka van ebben az autóban, már várjuk, hogy 2023-ban élesben is megreptessük.”

Az Acura és a BMW első bejáratására is július végéig kerül majd sor, az első IMSA kollektív teszt pedig októberben lesz a Road Atlantán. Ezt követően pedig decemberben már az idénynyitó helyszínén, Daytonában lesz még egy gyakorlás.