back to top
péntek, június 21, 2024

Conor Daly nyerte az IndyCar hétautós Iowai tesztjét

Dátum:

Megosztás:

Conor Daly nyerte a hét autóból álló privát NTT IndyCar Series tesztet az iowai oválon csütörtökön.

- Reklám -

Az Ed Carpenter Racing háromautós csapata és az Andretti Autosport négy pilótája részvételével közel 2000 kört tettek meg a pilóták a 0,875 mérföldes oválon, ahol Daly legjobb nem hivatalos körét a 87. körben érte el.

- Reklám -

Őt az Andretti versenyzője, Colton Herta követte, akinek a legjobbja a nap későbbi szakaszában született. Csapattársa, Alexander Rossi lett a harmadik.

Minél több kört akartunk megtenni, minél hamarabb” – mondta Daly a RACER-nek.

- Reklám -

Szó szerint 100 százalékos esély volt az esőre, szóval mindenki arra gondolt, hogy azonnal nekivágjunk, mert valószínűleg nem sok mindent fogunk csinálni, ha egyszer elkezd esni, de egész nap egy cseppet sem esett.

A legjobb körünk egy korai etapról származott, ami még mindig elég jó volt ahhoz, hogy a nap hátralévő részében az élen tartson minket.

A pályán még mindig kicsi a tapadás, úgyhogy minél több kört megyünk, és minél többen megyünk annál jobban fel fognak gumizódni az ívek.”

Az Andretti Autosportnál örültek, hogy végre nem a Mid-Ohio-i balhéval kell foglalkoznia a csapatnak, és Herta is elégedett volt a 26-os számú Hondájával elért eredményekkel.

Rögtön jó volt az autó, utána pedig inkább arra koncentráltunk, hogy a hosszú etapokon is gyorsak legyünk” – mondta Herta.

Csak a nap végére állt össze a dolog egy 18,3-as idővel, így a kvalifikációs tempó tekintetében még mindig elmaradtunk Conortól, de a versenytempónk jó volt.

A közelmúltban a Penske csapat is tesztelt Iowában, akkor Josef Newgarden 18,377-es kört futott – igaz sokkal melegebb körülmények között.

Az iowai dupla forduló július 22-24. között kerül megrendezésre.

Nem hivatalos végeredmény

  1. Conor Daly, 18.249
  2. Colton Herta, 18.371
  3. Alexander Rossi, 18.395
  4. Ed Carpenter, 18.412
  5. Romain Grosjean, 18.434
  6. Rinus VeeKay, 18.499
  7. Devlin DeFrancesco, 18.577