szombat, június 25, 2022
NASCAR - 🇺🇸 Talladega
NASCAR - 🇺🇸 Darlington
🇺🇸 Indianapolis 500
INDY - 🇺🇸 Detroit
INDY - 🇺🇸 Road America
INDY - 🇺🇸 Mid-Ohio
INDY - 🇺🇸 Barber
IndyCar - 🇺🇸 Indy Road Course
NASCAR - 🇺🇸 Charlotte (Coca-Cola 600)
NASCAR - 🇺🇸 Gateway
NASCAR - 🇺🇸 Sonoma
NASCAR - 🇺🇸 Nashville
IMSA - 🇺🇸 Laguna Seca
IMSA - 🇺🇸 Mid-Ohio
IMSA - 🇺🇸 Detroit
IMSA - 🇺🇸 Watkins Glen
KezdőlapIMSAA Cadillac bemutatta 2023-as GTP autóját - GALÉRIA, VIDEÓ

A Cadillac bemutatta 2023-as GTP autóját – GALÉRIA, VIDEÓ

- Hirdetés -

A Cadillac Racing lerántotta a leplet a 2023-as új prototípusáról, amely a bajnoki címvédő Cadillac DPi-V.R-t váltja majd az IMSA-ban.

A “Project GTP Hypercar” névre keresztelt autó számos hasonlóságot és különbséget mutat a jelenlegi DPi-vel.

- Hirdetés -

Bár jelenleg a Project GTP Hypercar elnevezést használják a jármű leírására, a közeljövőben egy dedikált nevet is dedikálnak majd az autónak.

A jelenlegi DPi-V.R-hez hasonlóan a GTP-t is az olasz Dallara vállalat építi. Emellett egy vadonatúj, dupla vezérműtengelyes, 5,5 literes, szívó V8-as motorral rendelkezik, amely ugyanolyan lökettérfogatú, mint a DPi-V.R-ben található motorok.

- Hirdetés -

A motorok várhatóan a GM Racing családon belül készülnek majd, ami változást jelentene a DPi-V.R-hez képest, amely az Earnhardt Childress Racinget használja az erőforrásokat előkészítésére és támogatására.

Az 5,5 literes V8-ashoz kapcsolt IMSA-specifikus energia-visszanyerő rendszerrel együtt a 680 lóerős GTP a Cadillac első hibrid prototípusaként szolgál majd.

A Project GTP Hypercar a forma és a funkció egyedülálló találkozása, és a Cadillac jövőbeli teljesítményesztétikáját mutatja be” – mondta Chris Mikalauskas, a Cadillac vezető külső kreatív tervezője.

Még rengeteg minden vár ránk, a közelgő versenyautótól kezdve a lenyűgöző sorozatgyártású járművekig.”

Az IMSA sorozat mellett a Ganassi Racing a WEC-be is teljes nevezéssel érkezik 2023-ban, illetve részt vesznek majd az azévi Le Mans-i 24 órás versenyen is.

Megtiszteltetés egy olyan ikonikus amerikai márkával, mint a Cadillac, az összesített Le Mans-i győzelemért versenyezni” – mondta Laura Wontrop Klauser, a GM sportautóversenyzésért felelős vezetője.

Az egész csapat izgatottan várja, hogy tovább építsük a Cadillac versenyzői örökségét azzal, hogy nemzetközi szinten és a világ legkeményebb versenyén a legjobbakkal versenyezhetünk.

A Dallara első Cadillac GTP-it a tervek szerint a hét végére szállítja ki a gyári csapatoknak, az autó első tesztjeit pedig a nyár későbbi részében tartják majd.

- Advertisement -
SourceRacer
András Roos
András Rooshttp://500miles.hu
Gyermekkoromban minden vasárnap este a CART, és később Champ Car versenyeit néztem az ágyam melegéből. Mondhatnám, hogy arra aludtam el, de ezeken a versenyeken nem lehetett elaludni, számomra ez marad örökre az IndyCar legszebb időszaka. NASCAR-ral 2010-ben kezdtem el foglalkozni, és bár az elmúlt évtizedben sok változáson esett a széria, a szerelmem irányába csak egyre erősebb.

Friss