back to top
szombat, május 25, 2024

Ötnapos tesztet teljesített az új BMW Barcelonában

Dátum:

Megosztás:

Egy elég hosszú egész munkahétnek beillő gyakorlással kezdte tesztprogramját a BMW LMDh autója. A barcelonai teszten négy gyári pilóta is vezetett.

- Reklám -

A már bejáratáson is részt vevő Sheldon van der Linde mellett egy másik DTM pilóta, Marko Wittmann, egy korábbi Daytonai győztes, Augusto Farfus és a nürburgringi 24 órás győztese, Nick Yelloly ülhetett a kormányhoz.

- Reklám -

Rajtuk kívül Connor de Phillippi vezette már az M Hybrid V8-at a tesztprogram részeként.

A BMW M Motorsport szóvivője kihangsúlyozta, a teljesítmény fejlesztése és az autó rendszereinek megértése volt a teszt fő célja. A mérnöki csapatnak meg kell kellett oldania kisebb problémákat a riport szerint, a teljesített táv viszont nem ismert.

- Reklám -

Az összehasonlítás pedig jó lett volna, ugyanis a Porsche LMDH autója is ugyanúgy Barcelonában teljesítette első komolyabb tesztjét.

A sportscar365.com értesülései szerint volt egyik kisebb teszt Vairanóban, ott azonban csak a BMW juniorjai, Dan Harper, Neil Verhagen és Max Hesse próbálták ki az autót.

Az Egyesült Államokba majd szeptemberben szállítják át az első tesztautót, hogy felkészítsék az IMSA GTP kategóriájára. A BMW M Motorsport feje, Andreas Roos kiemelte, jelenleg az autó működésre bírása mellett a teljesítmény, a megbízhatóság, és a hosszabb etapok vannak a teendőik listájának élén.