csütörtök, február 22, 2024

A Indy Lights is opció lehet Chadwick számára

Dátum:

Megosztás:

Az európai autóversenyzők álma szinte egytől egyig a Forma-1-ben való versenyzés, de ez persze nem mindenkinek adatik meg. Nőknek meg aztán pláne ritkán.

- Reklám -

A W Series kétszeres bajnoka, Jamie Chadwick számára persze még semmi sincsen veszve, de azért nem árt felkészülni minden eshetőségre. Így aztán arra is, hogy hová lehetne továbblépni a W Series-ből, mert onnan egyenes úton aligha lehet az F1-be kerülni, legalábbis egyelőre.

- Reklám -

A 24 éves versenyzőnő korábban már említette, hogy amerikai bajnokságokat is számításba vesz, de ezt most nekünk is megerősítette.

„Formula 2 és Formula 3 természetesen, illetve amerikai bajnokságok például Indy Lights, aztán IndyCar. Úgy gondolom, hogy sok a lehetőség” – felelte arra a kérdésre, hogy milyen egyéb bajnokságok jöhetnek még szóba nála.

- Reklám -

Az amerikai vonalban pedig talán még jelenlegi csapatának tulajdonosa is segítségére lehet. A Jenner Racing tulajdonosa ugyanis Caitlyn Jenner, akinek nem idegen a profi sport, ismeri annak minden perspektíváját, hiszen évekkel ezelőtt, még Bruce-ként olimpiai aranyérmes atléta volt, és az autóversenyzésbe is belekóstolt indult példáula  sebringi 12 órás versenyen is – a 80-as években. Így aztán Caitlyn komolyabb támogatást tud nyújtani csapata lányainak, mint azt sokan gondolnák.

„Határozottan mindkét tekintetben tud segíteni. Marketing oldalon egyértelmű, és ez nagyszerű dolog. De igen, ő képben van a sporttal is, érti, hogy mi fán terem sportolónak lenni, magasszinten. Tehát igazán nagyszerű, hogy ő a csapatfőnök” – mondta Jamie a W Series hungaroringi fordulóján.