back to top
szerda, július 24, 2024

Női versenymérnököt kap a Ganassi egyik IMSA-autója

Dátum:

Megosztás:

Egy kis átszervezés után az IndyCar-csapattól kerül át a Chip Ganassi Racing bővülő IMSA-programjába Danielle Shepherd.

- Reklám -

A 2022-es IMSA-szezonban immáron két autóval indul a Chip Ganassi Racing. A DPi kategóriában a 01-es Cadillac mellett a 02-es is a flotta tagja lett, ehhez pedig szakemberek kellettek. Danielle Shepherd ta 2018-ban IndyCar-bajnoki címet ünneplő Scott Dixon mérnöki csapatának volt a tagja. Idén Shepherd a szintén csúcsra érő Álex Palou autóját készítette fel.

- Reklám -

A múlt héten ő irányította a 02-es mérnöki munkáját. Nagyon jó érzéke van ehhez a szerephez” – dicsérte kollégáját a Ganassi csapatmenedzsere, Mike Hull. – „Nagyszerű munkát végzett az IndyCarban és most teljesen biztosak vagyunk a sikeres folytatást illetően is. Tavaly a szezon végén Danielle már itt volt velünk a Petit Le Mans-on. Most a váltással teljes munkaidőben az IMSA-csapathoz kerül.

Itt a Chip Ganassi Racingnél mindenki igyekszik téged a legjobb irányba terelni. Annak idején az első szezonban segédmérnökként kezdtem Charlie Kimball autóján. Majd eltöltöttem két évet a Scott autóját felkészítő csapatban. Ez már egy nagyon más szint volt. Chris Simmons egy nagyszerű mérnök és rengeteget segített nekem a működési struktúrákat és a konkrét kérdéseket illetően” – idézte fel karrierje kezdetét Shepherd.

- Reklám -

Megtiszteltetés volt Mike Hull-lal is dolgozni, mint stratéga. Mindenki szívét-lelkét beletette a lehető leggyorsabb autóra vonatkozó erőfeszítéseivel. A 10-es autónál Julian Robertson segített rengeteget. Ő óriási tapasztalattal rendelkezik, ezeket pedig készséggel át is adta nekem. Őt figyelve is rengeteget tudtam tanulni.”

Shepherd szerint új szerepköre nem jelent majd akkora váltást. „Itt is van az IndyCarra nagyon hasonlító telemetria és rengeteg szenzor. Közös például az, hogy hogyan dolgozzuk fel az ezekből kapott adatokat.

Szintén a CGR csapatát erősíti 2022-től a Porsche GT-programjától szerződtetetett Michael Harvey is. A két Ganassi-autót vezető trióból csak egyelőre csak két-két versenyzőt erősítettek meg a Bamber-Lynn és a Bourdais-van der Zande páros személyében.