back to top
kedd, július 23, 2024

Teljes szezont fut Jimmie Johnson 2022-ben

Dátum:

Megosztás:

A hétszeres NASCAR-bajnok Jimmie Johnson a következő szezonban már ovál pályákon is indul majd.

- Reklám -

Az amerikai autóversenyzés történetének egyik legeredményesebb versenyzője 2020 végén szállt ki a NASCAR-ból azért, hogy régi álmát valóra váltva az IndyCar-ban versenyezhessen. Bár korábban, szériaautós pályafutása során többször is kacérkodott a gondolattal, a veszélyek miatt végül elvetette az Indy 500-on való indulást. Ez utóbbihoz debütáló szezonjában is tartotta magát, így a 2021-ben futott 4 ovál versenyen a 2004-es bajnok, Tony Kanaan helyettesítette.

- Reklám -

Johnson a szezon során azonban több alkalommal is úgy nyilatkozott, hogy nem zárja ki a jövőbeni ovál versenyes indulást, ennek megfelelően pedig augusztusban a Texas Motor Speedwayen meg is ejtette első ovál tesztjét. Ezt követően októberben részt vett az indianapolis-i Újonc Orientáción is, mely az Indy 500-on való indulás alapfeltétele.

A NASCAR legenda ezzel nyilvánvalóvá tette, 2022-ben Indianapolisban is szerepet kíván vállalni, a hivatalos bejelentés azonban eddig váratott magára.

- Reklám -

„Nagyon izgatott vagyok a 2022-es évvel kapcsolatban. Ez egy egészen új fejezetet nyit meg a pályafutásomban” – nyilatkozott Johnson. – „Az autók biztonsága nagy mértékben fejlődött, és a texasi, valamint az indianapolisi tesztemet követően rájöttem, ez egy olyan kihívás, melyet nem szabad elengednem.”

Johnson IndyCar-os pályafutása elég döcögősen indult, miután egész szezonban a mezőny végén harcolt. Legjobb eredményként mindössze két, szezon végi 17. helyet tudott felmutatni. A 46 éves kaliforniai azonban bizakodóan tekint az új szezon elé.

„Az előző év egy óriási kaland volt. Rengeteget fejlődtem, és tudom, jövőre sokat javulhatok azokon a pályákon, ahol már vannak tapasztalatiam. Már alig várom, hogy elindulhassak az Indy 500-on. Egy gyerekkori álmom fog ezzel valóra válni” – mondta Johnson.

A 2021-ben az ovál pályákon a #48-ast vezető Tony Kanaan jövő évi szerepvállalásáról még nincsenek hírek, azonban nagy valószínűséggel Indianapolisban egy ötödik Ganassi-autóval elindulhat.