back to top
vasárnap, június 16, 2024

IMSA: Az AWA LMP3-ra vált a 2022-ben

Dátum:

Megosztás:

Az AWA csapat tavaly az IMSA Pilot Challenge kategóriában jeleskedett, idén azonban már a premier kategóriában fogják megmérettetni magukat.

- Reklám -

A kanadai alakulat zászlaját Orey Fidani és Kuno Wittmer fogja vinni a szezonban, ők ketten már az IMSA Pilot Challenge-ben is együtt versenyeztek.

- Reklám -

Elképesztően boldog vagyok, hogy visszatérhetek a WeatherTech bajnokságba. 2019-ben csatlakoztam az AWA csapathoz, és ezalatt a három év alatt kiváló kapcsolat épült ki a csapattársammal, Orey Fidanival, illetve a szerelőkkel is. Már tesztelhettük az új autót a Canadian Tire Motorsport Parkban, és az az igazság, hogy szerelem volt első látásra” – mondta Wittmer, aki az utóbbi 3 évet egy GT4-es McLaren volánja mögött töltötte el.

A páros 2022-ben a Duqueine M30 – D08-at fogja hajtani.

- Reklám -

Az Endurance versenyeken Lars Kern lesz a csapat harmadik tagja, míg a Daytona-i 24 órás autóversenyen Matt Bell egészíti ki négyessé az alakulatot.

„Imádom a Daytona-i 24 órást. Mindig is nagy kihívást jelentett ez a verseny, viszont minden percét élvezem. Mivel én leszek a csapat új embere, ezért nyilván kell egy kis idő az összeszokáshoz majd, de úgy gondolom, hogy nagyon erős felállással vágunk majd neki az évkezdetnek.”

Bell az IMSA Prototype Challange 2020-as győztese – ebben a szériában csak LMP3-as autók indulhatnak – így nagy tapasztalata van már a múltból ezekkel az versenygépekkel.