vasárnap, június 26, 2022
NASCAR - 🇺🇸 Talladega
NASCAR - 🇺🇸 Darlington
🇺🇸 Indianapolis 500
INDY - 🇺🇸 Detroit
INDY - 🇺🇸 Road America
INDY - 🇺🇸 Mid-Ohio
INDY - 🇺🇸 Barber
IndyCar - 🇺🇸 Indy Road Course
NASCAR - 🇺🇸 Charlotte (Coca-Cola 600)
NASCAR - 🇺🇸 Gateway
NASCAR - 🇺🇸 Sonoma
NASCAR - 🇺🇸 Nashville
IMSA - 🇺🇸 Laguna Seca
IMSA - 🇺🇸 Mid-Ohio
IMSA - 🇺🇸 Detroit
IMSA - 🇺🇸 Watkins Glen
KezdőlapIMSAMercedesre cseréli a Porschét a WeatherTech Racing

Mercedesre cseréli a Porschét a WeatherTech Racing

- Hirdetés -

Az IMSA sorozat idei szezonjában hibrid megoldásként két külön autótípussal szereplő WeatherTech Racing elégedett volt új GT3-as szerzeményük teljesítményével. Ennek megfelelően pedig a szezon hátralévő részét is a Mercedesszel futják.

Az IMSA WeatherTech Sportautó bajnokság eddig két Endurance futamon van túl, melyen a névadó szponzor nevét viselő alakulat egy elég egyedülálló megközelítést alkalmazott.

- Hirdetés -

Tavaly még két Porschével vágtak neki a versenyeknek, az idei szabályváltozások azonban válaszút elé állították a csapatot. Az amerikai gárda úgy döntött, hogy a Posche GT3-as autója mellett egy Mercedest is csatasorba állítanak. A Porschét a csapatot üzemeltető Proton Racing nevén küldték csatasorba, míg a Mercedest a főszponzor nevével ellátva versenyeztették.

A szezon eddigi két versenyén eddig a Mercedes tűnt jobbnak, a #97-es autó ugyanis egy remek tempójú Daytona-i versenyt követően Sebringben Maro Engellel, Jules Gounonnal és Cooper MacNeillel dobogóra állhatott. Eközben a Porschés alakulat egy 8. és egy 6. helyet szerzett. Ennek fényében nem meglepő, hogy végül a csapat úgy döntött, a szezon hátralévő versenyein is a Mercedest fogják használni az eredetileg teljes szezonban indítani kívánt Porsche helyett.

- Hirdetés -

“A Daytonában, valamint Sebringben mutatott teljesítményünk meggyőzött minket arról, hogy a szezon hátralévő részében is a Mercedes-AMG GT3-asnál maradjunk.” – nyilatkozta a döntéssel kapcsolatban Cooper MacNeil. “A Daytona-i versenyen nagyon erősek voltunk egészen addig, míg nem jött a hajtáslánc probléma, Sebringben pedig dobogóra tudtunk állni.”

A bajnokság következő versenyét Long Beach-ben tartják, mely a szezon első “rövidtávú” versenye lesz. A mezőnynek ugyanis az eddigi 24, valamint 12 óra helyett mindössze 1 óra 40 percen keresztül kell helytállnia. Az IndyCar betétfutamaként megrendezendő versenyt április 9-én futják.

- Advertisement -

Friss