csütörtök, június 1, 2023

„Meglepően pozitív” volt a Cadillac első tesztje

Date:

Share:

Az első közös LMDh gyakorláson a tesztpilóták szerint jól szerepelt a Cadillac Hypercar-ja, amit eddig csak egy bejáratáson esett át előtte.

- Advertisement -

Earl Bamber járatta be az autót még előző héten, ezt követte a Porschéval közös, ötnapos teszt Sebringben. Alex Lynn, Sébastien Bourdais és Renger van der Zande is csatlakozott az amerikai márka tesztcsapatához a Chip Ganassi Racing jóvoltából.

- Advertisement -

„Nagyon pozitív és meglepett vagyok az etapok és a körök száma miatt, amit magunk mögött tudtunk.” – árulta el a Sportscar365-nek van der Zande.

„Ez egy megerősítés azoknak, akik az autó rendszereit összeállították. Eddig minden jól néz ki. Minden percét élveztem. Persze Floridában elég meleg van nyáron, de tökéletes ilyenkor tesztelni, mert ilyenkor minden anyagot a végletekig feszítünk. Ezért is vagyunk itt.”

A Cadillac tesztpilótája kiemelte, még nem tud végleges dolgokat mondani, hiszen sok fejlesztés érkezik még az autóra az első verseny előtt.

„Még mindig a korai szakaszban vagyunk. A határokat feszegetjük az anyagok és a programok terén is, próbáljuk kölcsönhatásra hangolni a különböző rendszereket.

Jó már ilyen korán a projekt részének lenni. Majd amikor visszatekintünk erre, mondhatjuk, hogy eggyé váltunk az autóval, hogy azt tegye, amit szerintünk kell ahhoz, hogy versenyeket nyerjünk a jövőben.”

Azért a holland elismerte, van még min javítaniuk.

„Minden téren javulhatunk. Ez még egy nyers autó, sok mindent lehet még optimalizálni. Van, ami nagyobb terület, mint a többi. A fékek, a rendszerek, a hibrid motor a váltó, az elektronika, mindent lehet idővel fejleszteni.

Emiatt pár hónap múlva nem fogunk ráismerni. Nagyobb meredek a fejlesztési görbe, de jó móka benne lenni. Energia járja át a csapatot, mindenki motivált annak érdekében, hogy sikeresek legyünk.”