csütörtök, június 1, 2023

VIDEÓ: Pályán a Porsche és a Cadillac GTP autója is

Date:

Share:

A Porsche és a Cadillac GTP autói első alkalommal voltak egyszerre a pályán, a helyszín pedig nem volt más, mint Sebring.

- Advertisement -

A Porsche 963-as és a még név nélküli Cadillac GTP egy többnapos teszten vesz részt Sebringben, ami a német gyártó első fellépését jelenti az új autóval amerikai földön, a Cadillac gépe pedig az első jelentős kilométert teszi meg.

- Advertisement -

A Cadillac a múlt héten fejezte be az autó shakedownját Earl Bamberrel a Putnam Parkban, míg a Porsche eddig több mint 6000 kilométert futott európai tesztjei során.

A Porsche 963-as a pályán:

Az Acura, amely az előzetes tervek szerint szintén csatlakozott volna a két rivális LMDh-gyártóhoz az ARX-06-os autójával, végül más menetrendet választott új autójának tesztelésére.

A 2023-as GTP szezon negyedik LMDh-gyártója, a BMW a BMW M Hybrid V8-as modellel még ebben a hónapban szeretné megkezdeni a tesztelést Európában.

A héten Sebringben a célok között szerepel a Bosch frissített MGU-alkatrészeinek validálása, miután az első tétel megbízhatósági aggályai miatt kizárólag a Porsche 963-as modellel tesztelték eddig a pályán.

A Cadillac GTP autója a pályán:

A következő hónapokban további csoportos teszteket terveznek a csapatok, amelyek az IMSA által koordinált két LMDh-teszt közül az elsőhöz vezetnek majd.

Ezek közül az elsőre október 3-5-én kerül sor Road Atlantán, a WeatherTech SportsCar Championship szezonzáró futamát követően.

A második IMSA teszt, amely kötelező minden olyan LMDh-gyártó számára, amely részt kíván venni a Daytonai 24 óráson, december 6-7-én kerül megrendezésre a Daytona International Speedway-en.

András Roos
András Rooshttp://500miles.hu
Gyermekkoromban minden vasárnap este a CART, és később Champ Car versenyeit néztem az ágyam melegéből. Mondhatnám, hogy arra aludtam el, de ezeken a versenyeken nem lehetett elaludni, számomra ez marad örökre az IndyCar legszebb időszaka. NASCAR-ral 2010-ben kezdtem el foglalkozni, és bár az elmúlt évtizedben sok változáson esett a széria, a szerelmem irányába csak egyre erősebb.