back to top
szombat, május 25, 2024

Már új IMSA-autóját tervezi a Lexus, Le Mans-ban is indulnának vele

Dátum:

Megosztás:

A Lexus jelenlegi autójának beceneve Frankenstein, ezt fogja leváltani hamarosan az új, célirányosan GT3-asnak épített gép. Az alapja a Toyota GR GT3 lehet.

- Reklám -

A Lexus az IMSA WeatherTech SportsCar Championship mezőnyében 2017 óta versenyez a RC F típusú autóval. Igen ám, csak ezzel soha nem terveztek GT-versenyeket futni. A testvérmárka Toyota a napokban mutatta be a tokiói autószalonon a GR GT3-as koncepciót, ez lehet majd az RC utódja kiinduló alapként a Lexusnál.

- Reklám -

Andrew Gilleland elnökhelyettes és általános márkamenedzser még a daytonai 24 órás során beszélt a márka jövőjéről. „Van néhány olyan jövőbeli projekt, ami összeköti a TMC-t és a mi globalizálódó GT-programunkat” – utalt a Toyota-kapcsolatra. „Nyilván minden gyártónak megvannak az álmai az új szabályrendszer adta lehetőségekkel. A miénk az IMSA mellett a Le Mans-i szereplés. Ez a globalizáció, ami a GT-versenyzés világában történik, tetszik a Toyotának is. Mindenki látta az autójukat Tokióban. Nem kell hozzá sok képzelőerő, hogy ezt tovább gondolja.

Nemrég a Lexus maga is bemutatta jövőbeli GT-koncepcióját, amely feltűnően sok hasonlóságot hordoz magában a Toyota terveivel. A jelenlegi RC F bár 2026-ig használható lenne a homologizáció szerint, a gyárnak nincsenek ilyen tervei vele Gilleland szerint. „Biztos, hogy nem fogjuk addig használni. Efelől mindenki biztosíthatok. Versenyezni viszont biztosan fogunk 2026-ban. Jelenleg mi vagyunk a bravúrcsapat, amely borsot tör a nagyok orra alá, akik számára nem is szabadna, hogy ellenfél legyünk. És imádom ezt látni. Szerencsére a jövőre nézve a Toyotát és Akio Tojoda elnök urat is érdekli a sportautózás. Így mondhatni, tökéletes az időzítésünk ezzel kapcsolatban.

- Reklám -

A Lexus jelenlegi autója viszont nem alkalmas erre. „Ezt elsőként fogom elismerni. Kicsit Frankenstein-autó ez. A cél a teljesítmény javítása volt, amiben a csapat fenomenális munkát végzett. Versenyeket tudtunk vele nyerni és bajnoki címekért harcolni. 2026-ig versenyezhetnénk vele, de erre egyszer azt mondtam, Isten segítsen meg, ha akkor is ez lesz az autónk.