hétfő, február 26, 2024

Wallace sok ismeretlenre számít Daytonában

Dátum:

Megosztás:

A tavalyi Talladega-i győztes, Bubba Wallace szerint nagyon sok az ismeretlen az új autóval kapcsolatban. 

- Reklám -

A NASCAR versenyzők a keddi tesztek során próbálhatták ki először éles körülmények közt az új generációs autókat. A gyakorlás sokkal inkább a versenyre való felkészülésről, semmint a minél jobb köridők hajszolásáról szólt. A Daytona-i felkészülés legfontosabb eleme pedig a tömegben autózás, lévén a verseny nagy részében mindössze centik fogják elválasztani az autókat.

- Reklám -

A Next Gen névre hallgató autók nem sokszor gurulhattak eddig pályára Daytonában, így a hét eleji tesztek rendkívül fontosak voltak. Bubba Wallace kiemelte, a kevés teszt miatt rendkívül sok az ismeretlen a hétvégi verseny előtt.

„Az aerocsomag kicsit más mint az előző autón, e miatt pedig teljesen máshogy viselkedik. Sok mindenre kell még rájönnünk az autóval kapcsolatban.” – mondta Wallace. „Remélhetőleg a Dueleken sok tapasztalatot tudunk gyűjteni, és közelebb kerülünk ahhoz, hogy mire számíthatunk Daytonában. A hétvégi tapasztalatokból aztán leszűrhetjük, hogy milyen változtatásokra lesz szükség a Talladega-i verseny előtt.”

- Reklám -

„A hétvége előtt egy két órás meetingünk volt a Toyotás csapatokkal, ahol az új autó várható viselkedése volt a fő téma. Kicsit máshogy működnek a dolgok ezzel az autóval, de összességében azért ez mégiscsak egy versenyautó. Amikor a beülünk az autóba, akkor már csak egy cél van; kihozni belőle a legtöbbet, és a legjobb eredményt elérni.”

A Toyoták az eddigi edzések során a középmezőnyben voltak. Az időmérőn a legjobb eredményt a Joe Gibbs Racing versenyzői hozták. Martin Truex Jr. a 6., míg Denny Hamlin a 8. helyen zárt. Wallace a 16. legjobb időt érte el, így a második Duel 8. helyéről próbálkozhat meg az előretöréssel.