szombat, április 20, 2024

Magnussen már kinézte magának a következő F1-en kívüli versenyét

Dátum:

Megosztás:

Ugyan műtét miatt a Haas dán pilótája, Kevin Magnussen nem tudott részt venni az idei Daytonai 24 óráson, azért nem zárkózott el attól, hogy az F1-en kívül is versenyezzen.

- Reklám -

Miután elveszítette F1-es ülését, Kevin Magnussen Amerikában, a Cadillac sportautó programjánál töltött el egy évet, és Le Mans-ban is indult. Daytonába másodjára is visszatért 2022 elején, amikot még nem lehetett tudni, hogy újra lehetőséget kap a királykategóriában.

- Reklám -

„Mindig nyitott vagyok ilyesmire.” szögezte le Magnussen a SpeedCafe.com-nak.

„Jelenleg nincsenek konkrét terveim, de együttműködésben vagyok az MDK Motorsporttal, akikkel az apám is versenyzik. Minden lehetőség, amikor együtt vezethetünk, jó móka, igy amikor csak lehet, megpróbáljuk elintézni, hogy összejöjjön.”

- Reklám -

„Szerintem apám karrierjét is jól kiegészíti, hogy együtt közösen átélhetünk ilyeneket. Különleges, hogy aktív F1-es pilóta vagyok, és olyan apám van, aki még maga is versenyzik. Elméletileg még egymás ellen is mehetnénk, hiszen ugyanazt az ipart űzzük, úgyhogy elég jó, hogy van valami, amit mindketten élvezünk.”

Annak ellenére, hogy az egyik legkomolyabb felkészülést igénylő bajnokságában versenyez, azonban nem hagyta volna ki Észak-Amerika 24 órás versenyét idén sem, ha nem lett volna egy kisebb műtétje. Így ugyanis a felépülés mellett nem lett volna ideje elvégezni a szezon előtti feladatait.

Magnussen kihagyhatja idei első futamát

Pedig a terv kész volt, az MDK Motorsports vállalta, hogy nemcsak őt, hanem apját, Jant is beveszi a Porsche legénységébe. Felkészülésképpen decemberben részt is vettek az Abu Dhabiban megrendezett 12 órás versenyen, az évadnyitó Daytonai versenyen azonban már Kevin Magnussen nélkül álltak rajthoz.

„Daytona, az mindig különleges számunkra.” – emelte ki a kérdésre, hogy melyik versenyek érdeklik az F1-en kívül.

„Le Mans-t már teljesítettük, és Abu Dhabiban is részt vettünk egy versenyen, hogy felkészüljünk Daytonára, de az nem jött össze a kezem miatt. Ez az egyik legnagyobb endurance verseny, azt pedig mindketten [Kevin és Jan] szeretjük.”

„Bathurst szintén jó lenne. Ilyenek jönnek elő a vacsoránál is, szóval ha kapnánk rá lehetőséget, akkor nagyon örülnénk neki.”