vasárnap, április 21, 2024

Magnussen kihagyhatja idei első futamát

Dátum:

Megosztás:

Kevin Magnussen apjával együtt nevezett be a Daytonai 24 órásra, amire még bőven az F1-es szezon előtt kerül sor. A kalandot azonban egy váratlan egészségügyi probléma hátráltatja.

- Reklám -

A Haas dán pilótája ironikus módon aktív F1-es versenyzőként az amatőr kategóriában érdekelt, méghozzá az MDK Motorsports új Porschéjának volánja mögött.

- Reklám -

A Magnussen családnak hosszú múltja van az amerikai motorsporttal, ugyanis Kevin apja, Jan évekig volt a Corvette GT pilótája a tengerentúlon. Később fia is követte, és teljesített pár versenyt a Ganasso Cadillacjével, mielőtt visszahívták az F1-be.

Az apa-fia duó már nem először mennek együtt, egyszer már LMP2-es prototípussal indultak Le Mans-ban is. Most a hosszútávú versenyzés egyik másik ikonikus versenyével próbálkoztak volna meg.

- Reklám -

„Fájt a csuklóm, így elmentem az orvoshoz, hogy ránézzenek. Találtam benne egy cisztát, amit most kell kivenni, hogy készen álljak majd az F1-es szezonra.” utalt arra Magnussen, hogy a felkészülési időszak jóval az első márciusi futam előtt kezdődik.

„A beavatkozás csak egy rutineljárás, de utána pihennem kell néhány hétig. Még meglátjuk, hogy mit mond az orvos, de nem valószínű, hogy versenyezhetek Daytonában.”

Csapatfőnöke és kollégája, Mark Kvamme ugyan nem örül a hírnek, de megérti helyzetet.

„Szerencsétlen a helyzet számunkra, de az MDK Motorsports családja támogatja Kevint. Az F1-es beosztása az elsődleges, szóval minél hamarabb gyógyul fel, annál jobb. Az orvosok majd eldöntik, versenyezhet-e majd velünk. Ha nem, akkor találunk majd másik alkalmat arra, hogy együtt versenyezzünk.”

Magnussen lenne az első aktív F1-es pilóta a 2018-as verseny óta, aki indul Daytonában. Akkor Lance Stroll vett részt az LMP2-es mezőny küzdelmeiben.