back to top
vasárnap, május 26, 2024

A 47 éves legenda rosszul kockáztatott, elbukta a mesésnek tűnő győzelmet

Dátum:

Megosztás:

Az utolsó teljes NASCAR-szezonját futó Kevin Harvick az élen haladva rosszul döntött a verseny végi sárga zászlónál, a jobb tapadásban bízva kettő helyett mind a négy kerekét lecserélte a bokszban, ám a hosszabb kiállással járó húzás nem jött be. William Byron duplázott, egymás után másodszor nyert.

- Reklám -

Phoenixben a csúcskategória versenyének első részében Byron diktálta az iramot, aztán kerékcserék során Kyle Larson állt az élre, akire felzárkózott Harvick és a több mint 300 körös távon 44 körrel a cél előtt megelőzte. A 2014-es bajnok utána magabiztosan haladt afelé, hogy utolsó idényében egy nagyszerű győzelmet arasson, de az említett taktika miatt csak 5. lett.

- Reklám -

A 2014-es bajnok ettől függetlenül nem bánta a döntést, úgy vélte, támadó felfogást kellett választania. Byron a hosszabbításban legyorsulta az 1. helyre csak átmenetileg visszatérő csapattársát, Larsont, sőt, utóbbit Ryan Blaney és Tyler Reddick is lehagyta.

- Reklám -

A Hendrick Motorsportsnál azonban nem örülhetnek felhőtlenül a győzelemnek: a NASCAR technikai felügyelői még a pénteki edzésen bekérték az autóikról a kasztni elején található, motorokhoz vezető légbeömlő reléket egy alaposabb vizsgálatra, mert szabálytalanság gyanúja merült fel. Az ellenőrzéssel a héten végeznek, és ha szabálytalanságot tárnak fel, a csapatot jelentős büntetésben részesíthetik.

VÉGEREDMÉNY