back to top
vasárnap, június 16, 2024

A türelem volt Bortolotti kulcsszava a GTD Pro kvalifikációs futamán

Dátum:

Megosztás:

Miután átvette Andrea Caldarellitől az autót, Mirko Bortolotti egészen a végéig kivárt, hogy előzzön Lamborghinijével, és megnyerje a GTD Pro kvalifikációs futamát.

- Reklám -

Nem csak a 24 órás verseny, hanem a 100 perces kvalifikáció is a türelemről szól, ezt Mirko Bortolotti mutatta meg a TR3 Racing Lamborghini Huracán GT3-asát vezetve. Utolsó pillanatos előzésének köszönhetően ők indulhatnak majd a kategória első helyéről a 24 órás versenyen.

- Reklám -

A #63-as rajtszámú Lamborghini eleinte Andrea Caldarellire volt bízva, tőle vette át Bortolotti az autót. Utóbbi aztán 14 perccel a vége előtt megelőzte Alessio Piccariellót és a Porschét, de egészen a végéig szoros volt a csata. A két autó között a kvalifikációs futam leintésekor végül mindössze 0,475 másodperc döntött.

A TR3 gyári támogatással is rendelkező csapatában bár tapasztalt, sokat látott nevek dolgoznak, a csapat számára Daytona egyelőre felfedezetlen terep. Az újonc istállóban Bortolotti és Caldarelli mellett Marco Mapelli és Rolf Ineichen küzdenek majd a győzelemért. Bortolotti szerint a csapat elvégezte a munkáját.

- Reklám -

A forgalomnak szerencsére pozitív hatása volt a versenyünkre” – ismerte el ezt is készséggel Bortolotti. „Ez tud segíteni az emberen, és ennek is köszönhettem a fokozatosan növekvő előnyömet. Persze jó volt itt nyerni, de a 24 órással kapcsolatban ebből sok mindent nem vonhatunk le tanulságként.

A csapattárs Caldarelli is ezt emelte ki. „Ez a verseny is megmutatta, mennyire szoros lesz a verseny a 24 óra során. Nagyon kemény lesz, tényleg bárki nyerhet. Jó móka volt a verseny. Nekünk biztosan, remélem, a szurkolóknak is.

A fentebb említett, másodikként beérő Porsche végül elvesztette pozícióját, miután nem rendelkezett a szabályokban megszabott minimum guminyomással. Piccariellóék (csapattársai Julien Andlauer, Matteo Cairoli és Cooper MacNail lesznek) a bokszutca-áthajtásos szankciónak megfelelő büntetéssel így visszacsúsztak. A tényleges kategóriamásodik helyről így a Pfaff Motorsports Porschéja vághat neki, amelyben Felipe Nasr, Mathieu Jaminet és Mattt Campbell vezetnek majd a 24 óra során hétvégén.