vasárnap, június 26, 2022
NASCAR - 🇺🇸 Talladega
NASCAR - 🇺🇸 Darlington
🇺🇸 Indianapolis 500
INDY - 🇺🇸 Detroit
INDY - 🇺🇸 Road America
INDY - 🇺🇸 Mid-Ohio
INDY - 🇺🇸 Barber
IndyCar - 🇺🇸 Indy Road Course
NASCAR - 🇺🇸 Charlotte (Coca-Cola 600)
NASCAR - 🇺🇸 Gateway
NASCAR - 🇺🇸 Sonoma
NASCAR - 🇺🇸 Nashville
IMSA - 🇺🇸 Laguna Seca
IMSA - 🇺🇸 Mid-Ohio
IMSA - 🇺🇸 Detroit
IMSA - 🇺🇸 Watkins Glen
KezdőlapIMSAJared Thomas nyerte a második Mazda futamot Daytonában

Jared Thomas nyerte a második Mazda futamot Daytonában

- Hirdetés -

Jared Thomas győzött a Mazda MX-5 kupa második Daytona-i versenyén. Az első versenyt megnyerő Gonzalez csak a 20. helyen zárt.

Kevesebb, mint 1 nappal a szezonnyitó versenyt követően a második viadalra is sor került a Mazda MX-5 kupán. Az időjárási körülmények ezúttal már sokkal kedvezőbbek voltak, mint csütörtök este, a pálya azonban így is szedett jónéhány áldozatot.

- Hirdetés -

A 08-as autót vezető Michael Carter balesete miatt több, mint 10 percen kereszül haladt a felvezető autó mögött a mezőny, mikor pedig végre elengedték őket, egy tömegbaleset miatt kellett ismét belengetni a sárga zászlót.

Az Anthony McIntosh-tól induló káosz összesen 3 autó számára jelentette a verseny végét, de legalább 5-6 másik autó szerzett kisebb-nagyobb sérüléseket. A versenyt újabb negyed órányi lassú menetet követően újraindították, Opalski és Hayes balesete miatt azonban 1 perc múlva ismét vissza kellett fogni a mezőnyt. Ez a megszakítás pedig már a verseny végét jelentette. A sárga zászló alatt végetért futamon végül Jared Thomas örülhetett a győzelemnek. Thomas 1 éve épp egy késői sárga zászló miatt vesztette el esélyét a győzelemre, most azonban a sors vissza adta számára, amit elvett tőle.

- Hirdetés -

Thomas mögött a második helyet a címvédő Grasham Wagner, míg a harmadikat az újonc Joey Atanasio szerezte meg.

“Ez nagyszerű érzés!” – nyilatkozta győzelmét követően a 2021-es évet győzelemmel záró Thomas. “Azt hiszem, sikerült a tavalyi lendületre építkeznünk. Jó érzés, hogy itt, Daytonában is győzni tudtunk. Tavaly úgy éreztem, a sárga zászló elvett tőlem egy győzelmet. Most pont a sárga zászló miatt nyertem, de ez ilyen. Egyszer nyersz rajta, egyszer veszítesz.”

A Mazda MX-5 Kupa márciusban St. Petersburg utcáin folytatódik.

A második futam végeredménye – LINK

- Advertisement -

Friss