back to top
péntek, június 21, 2024

Két IndyCar bajnok is beugrik a Petit Le Mans-ra

Dátum:

Megosztás:

A Petit Le Mans-on a Chip Ganassi Racing két autójába Ryan Hunter-Reay, illetve Scott Dixon ülhet majd bele. Ezúttal egyszerre, azonban nem egy legénységben lesznek.

- Reklám -

A két veterán a szezon elején, Daytonában, illetve Sebringben volt ott, most mindkettejüket egyszeri veti be a Ganassi. Bár eredetileg mindketten Bourdais és van der Zande csapattársai voltak, most Hunter-Reay a testvérautóba ül majd be.

- Reklám -

Eddig nem hoztak szerencsét a párosnak. A bajnokság harmadik helyén álló duó ugyanis a DPi-k között utolsóként végzett a szezon első két versenyén.

Ami a többieket illeti, nincs nagy meglepetés. A Cadillac legénységeihez Loic Duval (#5 JDC-Miller), Mike Conway (#31 Action Express) csatlakozik az Endurance Cupon induló 48-as autó (Rockenfeller, Kobayashi, Johnson) mellett. Az Acura addig egy világbajnok, Brendon Hartley (#10 Wayne Taylor) illetve Hélio Castroneves (#60 Meyer Shank) szolgálatait veszi igénybe.

- Reklám -

A Road Atlantán több újoncot is avat majd a 48 autót számláló mezőny, többek között az LMP2-es kategóriában indul majd az Indy Lights idei egyik futamgyőztese, Christian Rasmussen.

Visszatér a DTM-bajnok Maximilian Götz, névrokonával, Buhk-kal együtt. Rajtuk kívül nagyobb névként a többszörös túraautó világbajnok fia, Sebastian Priaulx GT autót vezet majd, most először a sorozatban.

A Petit Le Mans nemcsak az idei szezont, de a DPi korszakot is lezárja. A jövő évi Daytonai 24 óráson már az LMDh autók (GTP kategória) veszi át a helyüket az IMSA sportautó sorozatának élén.