kedd, szeptember 26, 2023

Hurrikán moshatja el az IMSA és a NASCAR hétvégi versenyét

Dátum:

Megosztás:

Az Ian elnevezésű hurrikán a hétvégén fog partot érni, kérdéses még, hogy pontosan hol, így ez hatással lehet a NASCAR és az IMSA versenyére is.

- Advertisement -

Az IMSA és a NASCAR is folyamatosan monitorozza az Ian hurrikán mozgását, miközben a WeatherTech SportsCar Championship és a nevelőszériái a héten Road Atlantába tartanak a Petit Le Mans-i szezonzáróra, míg a NASCAR mezőnye Talladegába látogat.

- Advertisement -

A jelenlegi előrejelzések szerint az 1-es kategóriájú hurrikán észak felé halad az Öbölön keresztül Floridába, és péntek reggelre éri el Alabamát, és Georgiát, a két pálya helyszínét.

Jelenleg az IMSA és a Michelin Raceway Road Atlanta szoros figyelemmel követi a helyzetet” – mondta John Doonan, az IMSA elnöke a RACER-nek. „Ennek megfelelően fogunk cselekedni és közölni fogjuk az esetleges változásokat, ha erre szükség lesz.

- Advertisement -

Amellett, hogy a vasárnap is rendelkezésre áll a futam tartalék időpontjaként, a hétfő-szerda is működhet, ha szükséges, mivel a pályát lefoglalták az IMSA által felügyelt csoportos tesztre, ahol mind a négy, új GTP-gyártó autója eredetileg pályára gurul majd.

A NASCAR részéről pontos nyilatkozatot nem olvashattunk, de Bob Pockrass a twitter bejegyzésében elismerte, hogy a széria komoly figyelmet szentel a történéseknek.

Nyilvánvaló, hogy az Ian hurrikán valószínűleg hatással lesz a talladegai menetrendre. A NASCAR már korábban is hozott döntéseket a pálya aktivitásáról (a törlés/halasztás tekintetében), ha a trópusi rendszer potenciálisan elérheti a pálya területét. Tehát fel kell készülni, hogy változás lesz a Dega menetrendjében” – írta Pockrass twitteren.

Hurrikán Ian
Fotó: nhc.noaa.gov
András Roos
András Rooshttp://500miles.hu
Gyermekkoromban minden vasárnap este a CART, és később Champ Car versenyeit néztem az ágyam melegéből. Mondhatnám, hogy arra aludtam el, de ezeken a versenyeken nem lehetett elaludni, számomra ez marad örökre az IndyCar legszebb időszaka. NASCAR-ral 2010-ben kezdtem el foglalkozni, és bár az elmúlt évtizedben sok változáson esett a széria, a szerelmem irányába csak egyre erősebb.