szombat, április 20, 2024

Jackie Chan csapata jövőre Hypercar programmal tér vissza

Dátum:

Megosztás:

2023-ban az IMSA GTP kategóriájában indul majd a Jackie Chan DC Racing, akik két év után térnek vissza a versenyzéshez.

- Reklám -

A bejelentés egyben azt is jelenti, hogy a jövő évi Daytonai 24 órás jelenti majd a kínai csapat első IMSA versenyét. Nem ismeretlen számukra az ilyen hosszú verseny, 2017-ben összetett második helyet szereztek Le Mans-ban.

- Reklám -

Azonkívül legnagyobb eredményük az Asian Le Mans Series kettős – LMP2-es és LMP3-as bajnoki címe 2018-ból.

2020 után azonban már nem versenyeztek, jövőre ezt javítanák ki az IMSA legmagasabb kategóriájában.

- Reklám -

„Nagy érdeklődés övezi az IMSA GTP-t, de ha kívülről nézzük, akkor a mezőny mérete, és a benne lévő tehetség eléggé lenyűgöző. jelentette ki David Cheng, a csapatfőnök. – Nagyon vonzó ez a lehetőséget a szponzorok és az ügyfelek miatt is.

2020-ban sajnos fel kellett függesztenünk a tevékenységünket, de eközben megvizsgáltuk a különböző lehetőségeket, hol versenyezhetnénk. Most teljes mértékben Észak-Amerikába költözünk az IMSA miatt, és egy bázist is létrehozunk, ahol foglalkozhatunk majd üzleti ügyekkel is.”

Ha az autoweek.com információi helyesek, a nyugati parton lehet majd a műhely a Circuit of the Northwest valamint Seattle közelében.

Jackie Chan csapata még nem jelentette be, melyik gyártóval lépnek szövetségre, de mivel a Penske lecsapott a Porschéra, Rahalék pedig a BMW-re, valószínűleg a Cadillac vagy az Acura autóját használják majd.