szombat, június 25, 2022
NASCAR - 🇺🇸 Talladega
NASCAR - 🇺🇸 Darlington
🇺🇸 Indianapolis 500
INDY - 🇺🇸 Detroit
INDY - 🇺🇸 Road America
INDY - 🇺🇸 Mid-Ohio
INDY - 🇺🇸 Barber
IndyCar - 🇺🇸 Indy Road Course
NASCAR - 🇺🇸 Charlotte (Coca-Cola 600)
NASCAR - 🇺🇸 Gateway
NASCAR - 🇺🇸 Sonoma
NASCAR - 🇺🇸 Nashville
IMSA - 🇺🇸 Laguna Seca
IMSA - 🇺🇸 Mid-Ohio
IMSA - 🇺🇸 Detroit
IMSA - 🇺🇸 Watkins Glen
KezdőlapIMSAIsmét jön az IMSA sokszínűségi ösztöndíja

Ismét jön az IMSA sokszínűségi ösztöndíja

- Hirdetés -

A sokszínűségi ösztöndíj keretein belül nehezebb körülmények közül érkezők kaphatnak lehetőséget az IMSA égisze alá tartozó sorozatokban.

Az IMSA célja továbbra is az, hogy a korábbiakhoz hasonlóan olyan versenyzők előremenetelét promotálja, akiknek származása, lehetőségei, vagy éppen élete egyéb körülményei miatt erre nem igazán lenne esélye egy bizonyos szint felett.

- Hirdetés -

A sokszínűségi ösztöndíjat minden, IMSA által szankcionált sorozatban indulni tervező versenyző megpályázhatja. Ez magában foglalja a WeatherTech SportsCar Championshipet, a Michelin Pilot Challenge-et és az IMSA Prototype Challenget-et is. A diverzitás-ösztöndíj nyertesei 2023-ban a szezonjukhoz szükséges teljes nevezési díjat megkapják, 2024-re pedig még mindig annak az 50 százalékát.

Az ösztöndíj összértéke így akár a 250 ezer dollárt is elérheti.

- Hirdetés -

Tavaly ítéltük oda először az IMSA sokszínűségi ösztöndíját. Most pedig örömmel jelenthetjük be, hogy ezt idén is folytatjuk támogatóink segítségével” – mondta el az IMSA elnöke, John Doonan. “A célunk továbbra is a diverzitás és a befogadás erősítése. A terveink szerint ezt az ösztöndíjat minden évben odaítéljük majd valakinek.

Ez egy elég komoly segítséget jelent majd a díjazott(ak)nak. “Ez az ösztöndíj több szinten segíti majd a versenyzőket, az anyagi támogatás mellett közös munka szintjén is. A célunk az, hogy az ösztöndíjat megkapó versenyző fenntartható, stabil sikereket érjen el az IMSA-ban.

A sokszínűségi ösztöndíj első díjazottja még Jaden Conwright volt, aki legutóbb a WeatherTech SportsCar Championshipben versenyzett.

- Advertisement -

Friss