vasárnap, június 4, 2023

Ismét jön az IMSA sokszínűségi ösztöndíja

Date:

Share:

A sokszínűségi ösztöndíj keretein belül nehezebb körülmények közül érkezők kaphatnak lehetőséget az IMSA égisze alá tartozó sorozatokban.

- Advertisement -

Az IMSA célja továbbra is az, hogy a korábbiakhoz hasonlóan olyan versenyzők előremenetelét promotálja, akiknek származása, lehetőségei, vagy éppen élete egyéb körülményei miatt erre nem igazán lenne esélye egy bizonyos szint felett.

- Advertisement -

A sokszínűségi ösztöndíjat minden, IMSA által szankcionált sorozatban indulni tervező versenyző megpályázhatja. Ez magában foglalja a WeatherTech SportsCar Championshipet, a Michelin Pilot Challenge-et és az IMSA Prototype Challenget-et is. A diverzitás-ösztöndíj nyertesei 2023-ban a szezonjukhoz szükséges teljes nevezési díjat megkapják, 2024-re pedig még mindig annak az 50 százalékát.

Az ösztöndíj összértéke így akár a 250 ezer dollárt is elérheti.

Tavaly ítéltük oda először az IMSA sokszínűségi ösztöndíját. Most pedig örömmel jelenthetjük be, hogy ezt idén is folytatjuk támogatóink segítségével” – mondta el az IMSA elnöke, John Doonan. „A célunk továbbra is a diverzitás és a befogadás erősítése. A terveink szerint ezt az ösztöndíjat minden évben odaítéljük majd valakinek.

Ez egy elég komoly segítséget jelent majd a díjazott(ak)nak. „Ez az ösztöndíj több szinten segíti majd a versenyzőket, az anyagi támogatás mellett közös munka szintjén is. A célunk az, hogy az ösztöndíjat megkapó versenyző fenntartható, stabil sikereket érjen el az IMSA-ban.

A sokszínűségi ösztöndíj első díjazottja még Jaden Conwright volt, aki legutóbb a WeatherTech SportsCar Championshipben versenyzett.