szombat, június 25, 2022
NASCAR - 🇺🇸 Talladega
NASCAR - 🇺🇸 Darlington
🇺🇸 Indianapolis 500
INDY - 🇺🇸 Detroit
INDY - 🇺🇸 Road America
INDY - 🇺🇸 Mid-Ohio
INDY - 🇺🇸 Barber
IndyCar - 🇺🇸 Indy Road Course
NASCAR - 🇺🇸 Charlotte (Coca-Cola 600)
NASCAR - 🇺🇸 Gateway
NASCAR - 🇺🇸 Sonoma
NASCAR - 🇺🇸 Nashville
IMSA - 🇺🇸 Laguna Seca
IMSA - 🇺🇸 Mid-Ohio
IMSA - 🇺🇸 Detroit
IMSA - 🇺🇸 Watkins Glen
KezdőlapNASCARÚj csapatfőnököt kap Larson - legalábbis a következő négy versenyre

Új csapatfőnököt kap Larson – legalábbis a következő négy versenyre

- Hirdetés -

Kevin Meendering a következő négy NASCAR Cup Series futamon Kyle Larson 5-ös számú Hendrick Motorsports Chevrolet-jének lesz a crew chiefe.

Meendering az állandó csapatfőnök, Cliff Daniels helyét tölti majd be, aki négy futamra szóló eltiltását tölti le, mivel Larson 5-ös rajtszámú Chevrolet-je elvesztette egy kerekét a Sonoma Raceway-en rendezett legutóbbi versenyen – írja a FrontStretch.

- Hirdetés -

Daniels mellett az emelős Brandon Johnson és az első kerékcserét végző Donnie Tasser is felfüggesztést kapott.

Daniels, Johnson és Tasser kihagyja az Ally 400-at a Nashville Superspeedwayen (június 26.), majd a Road America-i (július 3.), az Atlantai (július 10.) és a New Hampshire Motor Speedway-i (július 17.) állomásokat is.

- Hirdetés -

Larson a Nashville-i futam címvédője, miután 2021-ben egy szakaszgyőzelem mellett a végső győzelmet is behúzta. A Larson-Daniels kombó a 2021-es Cup Seriesben legyőzhetetlennek bizonyult, miután közösen 10 győzelmet arattak az idény során.

Meendering a HMS versenyfejlesztési menedzsereként dolgozik. A 41 éves crew chief legutóbb a hétszeres Cup-bajnok Jimmie Johnson-t irányította. 2019-ben 21 futamon volt az ő csapatfőnöke, azonban szezon közben leváltották, helyére pedig pont a Cliff Daniels érkezett, akit most helyettesíteni fog.

Emellett 2016-2018 között a JR Motorsportsnál Elliott Sadler csapatfőnökeként dolgozott a NASCAR Xfinity Series-ben, akivel együtt nyertek három futamot és a 2017-es alapszakasz bajnoki címét.

Emellett Meendering a Hendrick Xfinity programjának menedzsere, amely három versenyen indult az idei szezonban.

- Advertisement -
András Roos
András Rooshttp://500miles.hu
Gyermekkoromban minden vasárnap este a CART, és később Champ Car versenyeit néztem az ágyam melegéből. Mondhatnám, hogy arra aludtam el, de ezeken a versenyeken nem lehetett elaludni, számomra ez marad örökre az IndyCar legszebb időszaka. NASCAR-ral 2010-ben kezdtem el foglalkozni, és bár az elmúlt évtizedben sok változáson esett a széria, a szerelmem irányába csak egyre erősebb.

Friss