back to top
péntek, június 21, 2024

Sokszínűségi ösztöndíjat osztott az IMSA

Dátum:

Megosztás:

Jaden Conwright kapta az első Diverse Driver Development Scholarship nevű ösztöndíjat az IMSA-tól. Karrierek beindítása lesz a cél ezzel.

- Reklám -

Az IMSA megfogalmazása szerint Jaden Conwright neve remélhetőleg csak az első lesz egy hosszú-hosszú sorban. Az ösztöndíj segítségével a cél az, hogy az érdeklődőknek bármilyen családi és anyagi háttérrel lehetősége nyíljon az autóversenyzői karrier megvalósítására.

- Reklám -

Conwright miután megkapta ezt az ösztöndíjat, 2022-ben az IMSA WeatcherTech SportsCar Championshipben versenyezhet.

Jaden Conwright abszolút méltó jelöltként kapta meg ezt az ösztöndíjat” – fogalmazott az IMSA elnöke, John Doonan. „Nagyon kitartóan mászta meg a motorsport ranglétráját, és mindenhol megmutatta tehetségét. Sok-sok más jelölt is megnyerhette volna ezt az ösztöndíjat, de Jaden kiemelkedett, amikor szóba került a tapasztalat, a tudás és az, hogy hogy bánna az itt kapott pénzzel. Ezzel Jaden a következő szintre emelheti a karrierjét.

- Reklám -

Conwright egy tízes lista egyik szereplője volt, ahová olyanok kerülhettek, akik egyrészt jól teljesítettek a juniorkategóriákban, másrészt pedig célirányosan az IMSÁ-ban szeretnének versenyezni. A jelölteknek emellett be kellett mutatniuk egy üzleti tervet is a közeljövőre vonatkozóan. Ebben több cég, a Michelin, a VP Racing Fuels, az OMP, a RECARO és a LAT Photo USA is segített partnerségével.

„Ez egy óriási dolog” – lelkendezett Conwright. „Rettenetesen hálás vagyok azért, hogy én lehetek az első díjazott. Nagyon várom már, hogy az itt lévő nagyszerű szakemberekkel dolgozhassak együtt, és valami olyat hozhassak létre, amivel további embereket vonzok az IMSÁ-ba. 15 év múlva egy ilyen díjazott például akár IMSA-nagykövet is lehet. Olyan emberek, akikre fel lehet nézni.”

Ígéretes karrierút

Conwright juniorkarrierje gokartokkal és negyed-midgetekkel kezdődött, 14 éves korában pedig a Formula 2000-ben versenyzett. Szerepelt az olasz F4-es bajnokságban és az F3 Formula Regional ázsiai ligájában. 2019-ben visszatért Olaszországba, hogy az ottani Porsche Carrera Cupban indulhasson. 2020-ban a Porsche Mobil 1 Supercup tagja volt.

Conwright tavaly mutatkozhatott be az IMSÁ-ban Watkins Glenben. Az NTe Sport autóját a harmadik helyre kvalifikálta, a versenyt végül GTD-negyedikként zárta Don Yount és Markus Panttala társaságában. 2022-es személyes versenynaptára, immár az ösztöndíj jelentette lehetőségekkel, később véglegesedik. Ennek lehet egy irányjelzője a tény, hogy az ösztöndíj mellett Conwright Lamborghini GT3-as juniorversenyző lett.

Szeretnék gratulálni Jadennek ezért a mérföldkőért a karrierjében” – köszöntötte Conwrightot Giorgio Sanna, a Lamborghini motorsportért felelős vezetője. „Évek óta erős teljesítményt nyújt, és folyamatosan tapasztalatokat szerez Európában és Amerikában egyaránt. Nagyon méltó helyre került ez az ösztöndíj. A Lamborghini Squadra Corse mindig törődik a fiatal tehetségekkel, ahogy azt a tevékenységünk is mutatja. Fényes jövőt kívánok Jadennek az Huracánunk volánjánál.