vasárnap, május 28, 2023

Idén is gyári sztárokkal készül a Daytona 24-re a SunEnergy1 Racing

Date:

Share:

A Mercedes két gyári pilótája Raffaele Marciello és Luca Stolz idén is visszatér a SunEnergy1 Racing-hez a Daytona 24-re.

- Advertisement -

Marciello és Stolz a szintén Mercedes háttérrel rendelkező Fabian Schiller és a csapattulajdonos, egyben versenyző Kenny Habul mellé társul az idei versenyre. A SunEnergy1 Racing 2022-ben is a Mercedes-AMG GT3 Evo-val vág neki a küzdelemnek.

- Advertisement -

Habul csapata a tavalyi versenyen a második helyen végzett, jövőbeni szereplésüket továbbra is a GTD kategóriában képzelik el az IMSA WeatherTech SportsCar Championshipben.

Marciello, Stolz, Habul és Mikael Grenier 2021-ben a Gradient Racing által felkészített autóval versenyeztek. A SunEnergy1 Racing az idei operatív partnerét egyelőre még jelentette be. A felállásban az egyetlen változás, hogy Grenier helyett Fabian Schiller versenyez majd.

A Gradient Racing az idei évre már biztosan elkötelezte magát a Michelin Endurance Cup bajnoksága mellett a saját Acura NSX GT3 Evo22 versenyautójával, amellyel tavaly a WeatherTech Sprint Cup versenyeken indult.

A Daytona 24-re kiugróan sok Mercedes-AMG GT3-at neveztek. A Winward Racing, az Alegra Motorsports, Gilbert Korthoff és a WeatherTech Racing nevezései mellett, összesen hat Mercedes áll rajthoz a GTD és az új, 2022-re tervezett GTD Pro kategóriában.