kedd, június 28, 2022
NASCAR - 🇺🇸 Talladega
NASCAR - 🇺🇸 Darlington
🇺🇸 Indianapolis 500
INDY - 🇺🇸 Detroit
INDY - 🇺🇸 Road America
INDY - 🇺🇸 Mid-Ohio
INDY - 🇺🇸 Barber
IndyCar - 🇺🇸 Indy Road Course
NASCAR - 🇺🇸 Charlotte (Coca-Cola 600)
NASCAR - 🇺🇸 Gateway
NASCAR - 🇺🇸 Sonoma
NASCAR - 🇺🇸 Nashville
NASCAR - 🇺🇸 Road America
IMSA - 🇺🇸 Laguna Seca
IMSA - 🇺🇸 Mid-Ohio
IMSA - 🇺🇸 Detroit
IMSA - 🇺🇸 Watkins Glen
IMSA - 🇨🇦 Mosport
KezdőlapIMSAIdén is gyári sztárokkal készül a Daytona 24-re a SunEnergy1 Racing

Idén is gyári sztárokkal készül a Daytona 24-re a SunEnergy1 Racing

- Hirdetés -

A Mercedes két gyári pilótája Raffaele Marciello és Luca Stolz idén is visszatér a SunEnergy1 Racing-hez a Daytona 24-re.

Marciello és Stolz a szintén Mercedes háttérrel rendelkező Fabian Schiller és a csapattulajdonos, egyben versenyző Kenny Habul mellé társul az idei versenyre. A SunEnergy1 Racing 2022-ben is a Mercedes-AMG GT3 Evo-val vág neki a küzdelemnek.

- Hirdetés -

Habul csapata a tavalyi versenyen a második helyen végzett, jövőbeni szereplésüket továbbra is a GTD kategóriában képzelik el az IMSA WeatherTech SportsCar Championshipben.

Marciello, Stolz, Habul és Mikael Grenier 2021-ben a Gradient Racing által felkészített autóval versenyeztek. A SunEnergy1 Racing az idei operatív partnerét egyelőre még jelentette be. A felállásban az egyetlen változás, hogy Grenier helyett Fabian Schiller versenyez majd.

- Hirdetés -

A Gradient Racing az idei évre már biztosan elkötelezte magát a Michelin Endurance Cup bajnoksága mellett a saját Acura NSX GT3 Evo22 versenyautójával, amellyel tavaly a WeatherTech Sprint Cup versenyeken indult.

A Daytona 24-re kiugróan sok Mercedes-AMG GT3-at neveztek. A Winward Racing, az Alegra Motorsports, Gilbert Korthoff és a WeatherTech Racing nevezései mellett, összesen hat Mercedes áll rajthoz a GTD és az új, 2022-re tervezett GTD Pro kategóriában.

- Advertisement -

Friss