back to top
szombat, július 20, 2024

A WeatherTech Racing bemutatta a GTD Pro felállását a Daytona 24-re

Dátum:

Megosztás:

A WeatherTech Racing két autóval és két márkával lesz jelen az új IMSA WeatherTech SportsCar Championship GTD Pro kategóriában a szezonnyitó Daytona 24 órás versenyen.

- Reklám -

Külön érdekesség, hogy Cooper MacNeil mind a WeatherTech Racing 97-es számú Mercedes-AMG GT3-as, mind pedig a WeatherTech Racing 79-es számú Porsche 911 GT3 R autójában helyet kap az eseményen. Mindkét autót a Proton Competition készíti fel.

- Reklám -

MacNeil mellett a 97-es számú Porschéban Maro Engel, Jules Gounon és Daniel Juncadella ül majd, míg a 79-es számú Mercedesben Julien Andlauer, Matteo Cairoli és Alessio Picariello fogja kiegészíteni a felállást.

A Rolex 24 a mi Super Bowlunk. Ezt az eseményt megnyerni az egyik célom, amióta csak elkezdtem versenyezni. Kétszer nyertem Sebringet, háromszor a Petit Le Mans-t, kétszer álltam dobogón Le Mans-ban, többszörös sorozatbajnok vagyok, most pedig meg kell nyernem a Rolex 24-et.” – mondta MacNeil.

- Reklám -

A Rolex 24-en második már voltam, de azért nem adnak órát. Két különböző márkájú autóval úgy gondolom, jó esélyünk van arra, hogy vasárnap délután a dobogó legfelső fokára álljunk. Alig várom a kihívást, hogy mindkét autót vezethessem, és figyelembe véve a felállásunkat, tetszenek az esélyeink.

MacNeil a GTD Pro szezon hátralévő részében Andlauderrel osztozik majd a 79-es számú Porschén.

Az IMSA WeatherTech SportsCar Championship 2022-es szezonja a Roar Before the 24 teszttel kezdődik a Daytona International Speedwayen január 22-24. között. A Rolex 24 At Daytona 80. futamának mezőnye január 29-én rajtol el.