csütörtök, április 18, 2024

Fény derült McLaughlin sejtelmes üzenetére, először együtt az LMDh gyártók

Dátum:

Megosztás:

A hétfői napon az IMSA hivatalos tesztjén volt először egyben az új élkategória mind a négy gyártója. Az LMP2-es mezőny címvédője pedig nem semmi bejelentést tett…

- Reklám -

A Porsche felfedte az ütőkártyáit?

A Porsche már három nappal a többiek előtt, szombaton Daytonában volt, így lépéselőnyben vannak a többi LMDh gyártóval szemben. Bár 10 gyári pilótát neveztek meg, csak hat pilótával voltak jelen, ebből lehet következtetni a majdani felállásra.

- Reklám -

A DailySportsCar riportja szerint Dane Cameron, Michael Christensen, és a Le Mans-i győztes Nick Tandy, valamint a tavalyi verseny GTD Pro kategóriás győztesei, Felipe Nasr, Mathieu Jaminet és Matt Campbell tartózkodik a helyszínen.

A GTP kategóriában rajtuk kívül már csak a BMW adós a pontos felállással. Ők ugyan bejelentették a teljes szezonos pilótáikat és három másik versenyzőt, azt azonban nem, hogy ki csatlakozik majd az Eng-Farfus, illetve a de Phillippi-Yelloly pároshoz.

A Porsche helyett LMP3-mal kényszerül indulni az első ügyfélcsapatük

- Reklám -

Még nem mindenki véglegesítette a festését

A héten a Meyer Shank Racing mutatta be az LMDh autójuk végleges színeit, és elvileg a Porsche és a BMW sem változtat majd az eddig bemutatott kinézethez képest.

Az Acura második csapata, a Wayne Taylor Racing sima fekete festéssel lépett pályára. A Cadillac pedig a korábbi, ideiglenes színekkel jelent meg a helyszínen.

Két Indy sztár is lesz az LMP2-es bajnoknál

A Tower Motorsports tavaly a csapatfőnök John Faranóval egyéni bajnok lett, idén pedig a 18 éves barbadosi Kyffin Simpson csatlakozik majd hozzá az Endurance Cup versenyein. A tavalyi másik pilótájuk, Louis Délétraz a Wayne Taylor Racingnél kapott lehetőséget.

Nem lesznek hiányában a sztároknak így sem, hiszen a Team Penske két IndyCar pilótája, Josef Newgarden és Scott McLaughlin is bemutatkozik majd velük az LMP2-es mezőnyben. Utóbbi már Bathurstben teljesített pár hosszútávú versenyt, jóbarátja pedig elmondása szerint bakancslistás tételt pipálhat ki ezzel.

Korábbi F1-es pilóták is indulnak a megfelezett Daytonai 24 óráson