kedd, április 23, 2024

Egészségügyi probléma miatt nem lesz aktív F1-es pilóta Daytonában

Dátum:

Megosztás:

Kevin Magnussen az MDK Motorsports Porschéját vezette volna, de egy egészségügyi beavatkozás miatt le kellett mondania a tervről.

- Reklám -

„Azt tanácsolták nekem az orvosok, hogy ne teljesítsem a versenyt jövő héten.” árulta el a dán, akinek egy cisztát műtöttek ki a csuklójából.

- Reklám -

„A beavatkozás jól sikerült, csak pihennem kell, annyit, amennyit csak lehet, mielőtt elkezdenénk a felkészülést az F1-es szezonra. Kár. Már vártam, a fantasztikus versenyt, és hogy új esélyt kapjak az apámmal együtt vezetni.”

A csapatfőnök Mark Kvamme továbbra is elismerte, az F1-es szezonnal nem tudnak versenyezni, ezt, valamint a pilóta egészségét kellett szem előtt tartani.

- Reklám -

Magnussen helyén Jason Hart, az MDK Porsche Carrera Cup-beli versenyzője indul majd.

„Jason és én már versenyeztünk együtt tavaly Le Mans-ban, és lenyűgözött a tapasztalata, a tehetsége és az elkötelezettsége.” – mondta róla a szintén autóba ülő Kvamme.

A jelenlegi F1-es mezőnyből csak Magnussen ment volna, korábbi királykategóriás pilótából azonban így is lesz pár. Brendon Hartley például 2017 után tér vissza Daytonába, Felipe Nasr pedig 2021-es bajnoki címe – és tavalyi GT győzelme – után indul újra a legfelső kategóriában.

Durva balhé a holland versenyző körül, nem indul a hétvégi futamon

Tavalyi szponzori botránya miatt új csapathoz kényszerült az LMP2-es mezőnyben Giedo van der Garde, ő majd a halál torkából visszatérő Juan Manuel Correával mérkőzhet meg. Pietro Fittipaldival együtt, aki most először veszt részt a Daytonai 24 óráson.

Romain Grosjean is mély vízbe ugrik, ő a Lamborghini GT autójával indul, először endurance versenyen.

Újabb fantasztikus lépés az Hubert baleset túlélőjének visszatérésében