csütörtök, április 18, 2024

Durva balhé a holland versenyző körül, nem indul a hétvégi futamon

Dátum:

Megosztás:

A Racing Team Nederland tulajdonos-pilótája Frits van Eerd hollandiai pénzmosási ügybe keveredett, amelyre a hónap elején derült fény.

- Reklám -

Van Eerd-et letartóztatták az üggyel kapcsolatban, napokkal később szabadon engedték, de továbbra is gyanúsított, és lemondott a Jumbo szupermarketlánc vezérigazgatói posztjáról, amely a Racing Team Nederland (RTN) szponzora.

- Reklám -

A holland csapatnak ezen a hétvégén a Road Atlantán kellett volna versenyeznie, a Road Atlantában rendezendő – hacsak a hurrikán el nem mossa – Petit Le Mans-on.

Van Eerd Giedo van der Garde-dal és Dylan Murryvel közösen indult volna az RTN Oreca 07-Gibson-al.

- Reklám -

Az RTN kedden a Twitteren közzétett rövid közleményben erősítette meg a visszalépést.

Ebben ez állt: „Frits van Eerd döntését követően, mely szerint az elkövetkező időszakban a személyes helyzetére koncentrál, a Racing Team Nederland nem vesz részt a hétvégi atlantai IMSA-futamon.

Megértjük és tiszteletben tartjuk a döntését, és garantáljuk neki a támogatásunkat.

Van Eerd, van der Garde és Murry a második helyen állt a Michelin Endurance Cup pontversenyében az LMP2 osztályban, a PR1/Mathiasen Motorsports triója, Ben Keating, Mikkel Jensen és Scott Huffaker mögött, miután Daytonában és Sebringben is második, majd Watkins Glenben harmadik lett.

A Tower Motorsport versenyzője, John Farano 23 ponttal vezeti az LMP2-es összesített tabellát az Era Motorsport párosa, Ryan Dalziel és Dwight Merriman előtt.