back to top
péntek, június 21, 2024

Újabb fantasztikus lépés az Hubert baleset túlélőjének visszatérésében

Dátum:

Megosztás:

Újonc csapattal érkezik majd világbajnok, Phil Hanson és egy 2023-as F2-es pilóta, Juan Manuel Correa az endurance mesterhármas első felvonására, a Daytona 24 órás versenyére. A Racing Team Turkey tavaly az ELMS (Európai Le Mans Sorozat) LMP2-es mezőnyében lettek Pro-Am bajnokok, ezt követően próbálkoznak meg a legendás versennyel.

- Reklám -

A felállás másik felét a török csapat eddigi párosa, Charlie Eastwood és Salih Yoluc alkotja majd. Egy Le Mans-i kategóriagyőzelmet és az említett bajnoki címet tudhatják maguk mögött. A bronz minősítésű (amatőr) Yoluc emellett pedig a FIA Nations Cup (a Motorsport Játékok elődje) nyertese is volt.

- Reklám -

A csapatot a GT mezőnyben Aston Martint is indító TF Sport készíti majd fel, de Racing Team Turkey néven ez lesz az első 24 órás versenyük.

Hanson Zak Brown csapatánál, a United Autosportnál versenyzett eddig LMP2-es autóval, és lett is velük kategória-bajnok a világbajnokságon (WEC).

- Reklám -

Correa eddig főleg a formaautós pályafutásáról volt ismert. A 2019-es balesete után a félig ecuadori pilóta felépült, és újra visszaküzdötte magát az F2-es mezőnybe. De nem lesz számára ismeretlen a hosszútávú versenyzés sem. Tavaly a Prema csapatához ugrott be Habsburg Ferdinánd és Louis Délétraz mellé az ELMS-ben. Bajnokic ímhez segítette őket egy győzelemben és dobogóban válallt szerepével.

Egyedül ő nem indult még Daytona híres versenyén, csapattársai azonban nem számítanak újoncnak a 24 órás versenyen.

A GT-oldal hírei

A TF Sport nem ismeretlen név nemzetközi viszonylatban, idén a WEC GTE Am kategóriáját nyerték meg egy Aston Martinnal. A britek most a Ted Giovanis vezette Team TGM-mel társulva indulnak majd Daytonában, akik a pilótákat szolgáltatják majd.

Nem lesz könnyű dolguk, ugyanis a továbbfejlesztett Lamborghini, illetve új Porsche és a Ferrari is debütál majd.

Egyelőre még csak illusztrációkon láthatjuk a Chevrolet Corvette Z06 GT3.R-t
Fotó: General Motors

A Corvette ugyan csak 2024-ben, egy év késéssel érkezik majd a mezőnybe, gyári pilótájuk, Tommy Milner szerint Z06 GT3.R teljesítményben már utolérte a világbajnokságon is használt, papíron erősebb GTE-t.

„Nem tűnik nagyon másnak, mint amihez hozzászoktam ebben a kategóriában és a karosszériában.” – utalt a GTE autóra, amit a világbajnokságon vezet.

„Vannak különbségek itt és ott, de nagyjából ugyanazon megyünk át, mint korábban a C8.R-rel és a C7.R-rel: a sok szimulátorozást a pályán látottakkal vegyítjük.

A szimulátor olyan dolgokat enged kipróbálni a mérnököknek, amit a pályán nem tehetnénk meg. [De ha beválik, akkor] utána igazolhatjuk az eredményeket a való életben is. Most ezen a folyamaton megyünk keresztül, sok mindent kipróbáltunk: felfüggesztést, aero csomagot, és más dolgokat is.”

Körvonalazódik a világ első LMDh versenye