péntek, április 19, 2024

Pénzmosással vádolják az egyik legismertebb holland versenyzőt

Dátum:

Megosztás:

Nem áll meg az élet az októberi IMSA szezonzáró előtt, hiszen a Team Nederland tulajdonosát/versenyzőjét, Van Eerd-et pénzmosással vádolják.

- Reklám -

Az IMSA WeatherTech SportsCar Championship versenyzőjét, Frits van Eerd-et letartóztatták a holland hatóságok egy nagyszabású pénzmosási nyomozás gyanúsítottjaként.

- Reklám -

Több forrás szerint a Racing Team Nederland tulajdonosát/versenyzőjét, aki a holland Jumbo szupermarketlánc vezérigazgatója, kedden vették őrizetbe az otthonában tartott házkutatás és iratok lefoglalása során.

Kedden arról számoltak be, hogy kilenc embert vettek őrizetbe, akik közül van Eerd az egyik gyanúsított a folyamatban lévő nyomozás során.

- Reklám -

A nyomozás középpontjában az ingatlanügyletek, az autókereskedelem, a megmagyarázhatatlan készpénzbefizetések és a motokrosszban kötött szponzori szerződések révén tisztára mosott pénz és áruk állnak.

A holand, aki az FIA World Endurance Championshipben, a European Le Mans Seriesben és idén a WeatherTech Championshipben versenyzett a Jumbo támogatásával, nem az ügy elsődleges gyanúsítottja.

Egyelőre nem világos, hogy az üzletember/versenyző letartóztatása milyen hatással lehet a Racing Team Nederland két hét múlva esedékes, a WeatherTech bajnokság szezonzáró Motul Petit Le Mans versenyére.

Van Eerd és társa, Guido van der Garde és Dylan Murry jelenleg a második helyen áll a Michelin Endurance Cup LMP2-es bajnokságának tabelláján a Road Atlantán megrendezésre kerülő tízórás szezonzáró előtt.