vasárnap, április 21, 2024

Brutális büntetés Byronnak, Kurt Busch már idén visszatérne – Hírmorzsák

Dátum:

Megosztás:

William Byron brutális, NASCAR szezonját is meghatározó büntetést kapott, Kurt Busch visszatérne, Dale Jr. sokallja a charter díjakat.

  • William Byron pénzbüntetést és bajnoki pontlevonást kapott a NASCAR Cup Series vasárnap esti, Texas Motor Speedwayen rendezett futamán tanúsított magatartásáért. Byron 50 000 dolláros pénzbüntetést kapott, és 25 versenyzői és tulajdonosi pontot vontak le tőle, amiért Denny Hamlint megpörgette a sárga zászló alatt. A Hendrick Motorsports versenyzője azért vett revansot Hamlinen, mert korábban belevezette őt a falba. A versenyzői pontlevonás miatt Byron kiesik a Cup Series rájátszásának harmadik helyéről, 8 pontos lemaradásban a bejutó helytől.
  • A Hendrick Motorsports azonnal bejelentette, hogy fellebbeznek a kiszabott súlyos büntetés ellen.
  • Ty Gibbs sem úszta meg boxutcai balhéját. A 23-as autó sofőrje belement Ty Dillonba, ezzel veszélybe sodorva az RFK Racing éppen dolgozó szerelőit. Gibbs 75 000 dolláros pénzbüntetést kapott, emellett a 23XI Racingtől 25 tulajdonosi pontot vontak le, tekintve, hogy ő az Xfinity Seriesben szerezhet csak egyéni bajnoki pontokat.

Mi a helyzet a sérült NASCAR versenyzőkkel?

  • Ha már a 23XI Racing: Kurt Busch nem rendelkezik friss információkkal arról, hogy mikor térhet vissza a NASCAR Cup Series versenyzéséhez, de kedden azt mondta, hogy minden héten egyre jobban érzi magát. „Jól vagyok” – mondta Busch a Charlotte Motor Speedwayen a Paint the Pit Wall Pink rendezvényen. „Minden héten javulok, és jól érzem magam. Nem tudom, mikor térhetek vissza, de reménykedem, hogy már idén.
  • Cody Ware úgy véli, hogy a vasárnapi texasi balesete után a hétvégén a Talladega Superspeedwayen szabad utat kap a versenyzéshez. Ware csonttörés vagy agyrázkódás nélkül megúszta, és már aznap hazaengedték a Texas Motor Speedway egészségügyi központjából, de a bal lábában és bokájában kellemetlen érzéseket tapasztalt. „Kicsit fájt a bokám a vasárnapi incidens után, de egy nagyszerű csapat van körülöttem. Jelenleg nincs túl sok fájdalmam, csak próbálok fizikoterápiát végezni és javulni.
  • Egész évben pletykálják Dale Earnhardt Jr. terveit, miszerint a JR Motorsports csapatát a NASCAR Xfinity Seriesből felhozná a Cup Seriesbe. Ennek viszont lehet egy nagy akadálya, méghozzá a charter árak. „Azt hiszem, Kelley (Earnhardt, a csapat elnöke) mondta a legjobban nemrégiben, hogy jelenleg nem tudjuk eldönteni, megérné-e az egész”mondta Earnhardt. „Nem mindenkinek vannak csak úgy eladható charterei. És minden eladásra kínált charterhez rengeteg feltétel kapcsolódik. Rengeteg teher van rajta. Nem akarják eladni az egész chartert, csak a charter egy részét akarják eladni. Ez egy nagyon zavaros rendszer. Szóval, nem egyszerű a dolog.